Asgari Ücret Tespit Komisyonu, iki başlıkta uzlaşı sağladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, iki başlıkta uzlaşı sağladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere toplandı. Toplantıda iki başlık için uzlaşma sağlandı.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere toplandı.

Toplantıda, işçi kesimi adına TÜRK-İŞ, işveren kesimi adına TİSK asgari ücrette yapılacak artışa dair görüş ve önerilerini sundu.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol,  "Vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması için buradayız. Yanı başımızda bir savaş var. Vatandaşlarımızı etkiliyor, iş sahiplerini ve şirketleri de etkiliyor. Dengeli bir asgari ücret tespiti yapılması konusunda TİSK elini taşın altına koyacaktır." dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Başkanı Ergün Atalay ise, "Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde kamuoyunu, asgari ücretliye nefes aldıracak bir düzenleme olur diye arzu ediyorum" diye konuştu.

BİLGİN: YARIN SONUÇLANACAĞINI ÜMİT EDİYORUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bizim bugün başlattığımız komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını ümit ediyorum" dedi.

NTV'nin aktardığına göre ilk toplantıdan çıkan mutabakata göre, asgari ücretteki artış temmuzdan itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak.

BAKAN BİLGİN'DEN PAYLAŞIM

Toplantının sona ermesinin ardından Bakan Bilgin, Twitter hesabından, "İşçi ve işveren temsilcilerimizle bir araya geldiğimiz Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantımızı gerçekleştirdik. Üreterek büyümeye devam eden güçlü Türkiye’nin emektarı işçilerimizi enflasyonun negatif etkisinden koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.