Asgari ücrete zam bekleyenlere kötü haber! Yandaş gazete ara zam için rakam verdi

Asgari ücrete zam bekleyenlere kötü haber! Yandaş gazete ara zam için rakam verdi

Hayat pahalılığı karşısında her geçen gün ezilen asgari ücretliler gelecek iyi bir zam haberini beklerken yandaş Türkiye gazetesi asgari ücrette ara zam için beklentinin 5 bin lira civarında olduğunu yazdı.

Türkiye Gazetesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den Temmuz ayı için asgari ücret konusunda bir hazırlık yapmasını istediğini açıkladı. Haberde, asgari ücrette yapılacak artışla ilgili alternatifli teklifler hazırlandığı, bu hazırlıkların önümüzdeki hafta yapılacak kabinenin gündemine getirileceği açıklandı.

ASGARİ ÜCRET 5 BİN, EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 3 BİN 500
Bu bağlamda AKP'nin ekonomi kurmayları, net asgari ücretin 5 bin lira civarına kadar yükselmesini bekledikleri açıklandı.

Memurlar ve emekliler başta olmak üzere, evde bakım ücreti ve 65 yaş üstü sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara verilen aylıklar 4 Temmuz’da açıklanacak haziran enflasyonu dikkate alınarak, 6 aylık enflasyon oranında artırılacak. Yapılan tahminlere göre 6 aylık artışın yüzde 38-40 arasında olması bekleniyor. Bu durumda, en düşük emekli aylığı 3.500 lira, evde bakım desteği 3.200 lira, sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara verilen yaşlılık aylığının da 1.500 lira civarında olması bekleniyor.