Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) beyin göçünü tersine çeviriyor

Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) beyin göçünü tersine çeviriyor

Yetişmiş insan gücünün yine kazanılması için bir müddettir "Back to Turkey" çalışması yürüten Askeri Elektronik Sanayii, müracaatlar için web sitesi oluşturdu

Ülkeye katkı sağlayacak yetişmiş insan kaynağının yine kazanılması için bir müddettir çalışmalar yapan, belirli ülkelere yoğunlaşan Askeri Elektronik Sanayii, müracaatlar için oluşturulan web sitesiyle çalışmaların kapsamını genişletti.

Şirket, Askeri Elektronik Sanayii'dan ülke dışına giden veyahut şirketin ve Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunabilecek faaliyetler yürüten kişilerin ülkeye dönüşü emeliyle geçen sene ikinci yarısında "Back to Turkey" projesini hayata geçirdi.

Bu kapsamda, Müessesesel İdare Genel Müdür Yardımcılığı liderliğinde hedef kitlenin yoğunlaştığı Hollanda, Almanya gibi ülkelerde çeşitli çalışmalar yapıldı ve Türklerle bir araya gelindi. Bunun yanında İngiltere, Özbekistan ve Güney Afrika'da savunma endüstrisinde kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyen kabiliyetlerle buluşuldu.

Bu çalışmaların nihayetinde geri dönüş kararı veren takriben 25 kişi Askeri Elektronik Sanayii bünyesine çalışmalarına başladı.

Askeri Elektronik Sanayii Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karataş, Back to Turkey çalışması dahilinde hem şirket hem de Türkiye için oldukça yararlı sonuçlar aldıklarını, faaliyetlerini aynı istek ve kararlılıkla 2020'de sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye'den ülke dışına giden ya da çalışmalarını ülke dışında sürdüren kişileri kazanmaktan hoşnut olduklarını ifade eden Karataş, Türkiye'ye dönüş sayılarının artarak süreceğine inandığını dile getirdi.

Back to Turkey çalışmasında başlangıçta belli ülkelere yoğunlaştıklarını ve bu alakayı sürdüreceklerini vurgulayan Karataş, şöyle konuştu:

"Bunun yanında tüm dünyaya erişmek, becerileri Askeri Elektronik Sanayii ve Türkiye'ye kazandırmak istiyoruz. Belki her ülkeye gitmemiz olası olamayacak fakat herkesin bize erişebileceği ve kendileriyle yakından ilgilenilecek bir organizasyonu hayata geçirdik. Bu amaçla dünyanın her yerinden bize 'backtoturkey.aselsan.com.tr' adresinden erişilebilecek. Müracaatları değerlendirecek ekibimiz, kendileriyle temas kurarak süreci birlikte yürütecek. Ülke dışı ziyaretlerde kurulan ve kurulacak bağlarla da hem projeyi hem de geri dönüş süreçlerini destekleyeceğiz."

Web sitesinin projeyi daha geniş kitlelere eriştireceğini ifade eden Karataş, web sayfasının çok yakın vakitte bir hayli değişik özellik ilave ederek geliştirileceğini, projedeki gelişmeleri buradan paylaşacaklarını bildirdi.

Karataş, tüm Askeri Elektronik Sanayii ailesinin de ülke dışında irtibatta olduğu kabiliyetlerin aileye kazandırılması ile ilgili kendilerine destek olacaklarını kaydetti.