Bakan Albayrak: Dünya yeni bir arayış içinde

Bakan Albayrak: Dünya yeni bir arayış içinde

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan Davos'ta ehemmiyetli izahlarda bulundu.

Bakan Albayrak'ın izahlarından satır başları:

"Biz bir gün önce akşam bakımından ananesel yemeğe katıldık. Dünyanın dört bir yanından öncüler, iş dünyasının temsilcileriyle yemekte bir araya geldik. Bugün mevkidaşlarımız, gerek ekonomi ve finans dünyasının ehemmiyetli temsilcileriyle bir araya geldik, geleceğiz. Bu sene 50'inci sene olması hasebiyle ehemmiyetli bir sene. 50 yılın artık ekonomik ve finansal okumaları bu asırda biraz değişti. Dünya ciddi bir yeni arayış içerisinde.

Biz Türkiye'nin gündemi açısından ehemmiyetli müzakereler yürütüyoruz. Amerika - Çin mutabakatı; faz 1 ve 2-3'ün konuşulduğu, Amerika Birleşik Devletleri seçim neticelerini çok yakından izliyoruz. Küresel ekonomiyi çok etkileyecek bu süreç. Geçen yıla göre Türkiye gayet olumlu ve pozitif. Türkiye'nin 1,5 yıllık süreçte yaşadığı istikrarsız hava, değişik farklı ataklar, kur saldırıları üzerinde Türkiye'nin önünde çok olumlu bir süreç var.

Geçen yıl yaptığımız müzakerelerde, söylediğimiz ne kadar söylem varsa birçoğu konusunda pozitif görüş alıyoruz. Bu hafta başında sene değerlendirme toplantısında da dile getirdim. Türkiye bilhassa Ağustos'tan bugüne kadar rakip benchmark araçlarının hepsinden açık ara çok daha kazanç manasında öne çıktığı bir senesi geçirdik. Türk varlıklarına güvenenlerin ciddi manada kazandığı bir süreç. Tabi yabancı yatırımcıların dikkatinden netlikle kaçmıyor. Gayet olumlu geçiyor özetlersek."