Bankacılarla bir araya gelen Kavcıoğlu’ndan açıklama

Bankacılarla bir araya gelen Kavcıoğlu’ndan açıklama

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği'nde düzenlenen toplantıda bankacılarla bir araya geldi. Kavcıoğlu, 'Bankacılık sektörümüz çok güçlü, herhangi bir problem yok' dedi.

Dövizde üst üste gelen rekorlar sonrası ekonomide yaşanan son gelişmelerle ilgili Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar ve banka genel müdürleriyle görüştü. 
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu banka genel müdürleriyle bir araya geldi. Kavcıoğlu toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

 Kavcıoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Banka genel müdürlerimizle karşılıklı birbirimizi bilgilendirdik. İyi bir görüşme oldu. Olumlu bir hava içerisinde çok faydalı bir bilgilendirme oldu. BDDK Başkanımız toplantıdaydı. Zaten biz normalde iletişim halindeyiz. Çok güçlü bir iletişimle bankacılık sektörü Türkiye'de ve dünyada en başarılı sektör olarak çalışmalarını sürdürüyor. 
 "Karşılıklı görüş alışverişleri oldu"
Genel değerlendirmeler her zaman olduğu gibi Türkiye'nin ekonomik gelişmeleri, bankacılık sektörü ile ilgili yeni bir yıla giriyoruz, durum değerlendirilmesi, Merkez Bankası, BDDK'dan karşılıklı görüş alışverişleri oldu. Her zaman olduğu gibi, değişik bir şey yok.
 "Süreci birlikte götüreceğiz"
Her şey kendi içerisinde konuşuldu. Bilgilendirdik. Faiz indirimleri olsun diğer konularla ilgili. Sektör ve BDDK ile çok uyumlu iletişim içerisindedir. Dünyanın en başarılı sektörlerinden biri olarak bankacılık sektörü bu işi yürütmektedir. Karşılıklı görüş alışverişlerimiz, taleplerimiz, taleplerini değerlendirdik. Her zaman olduğu gibi bu süreci birlikte götüreceğiz.
 "Olağanüstü bir toplantı değil"
Bu toplantılar daha önceden ayarlanan toplantılar. Olağanüstü bir toplantı değil onu ifade edeyim. Daha sonra da yapacağımız toplantılardan bir tanesi.