Binance, LUNA'yla ilgili duyuru yaptı...  Fiyat fırladı!

Binance, LUNA'yla ilgili duyuru yaptı... Fiyat fırladı!

Terra (LUNA) ekosisteminin stablecoin UST’yi destekleyen algoritmik mekanizmasının aşırı satış baskısı gerekçesiyle çöküşü bütün bir piyasayı sert şekilde etkiledi.

Binance ekibi, Terra 2.0 için Terra ekibiyle yakın şekilde çalışma yürüttüklerini aktardı. Yeni tokenlerin airdrop olarak yatırımcılara geri dağıtılacağı belirtildi…

BINANCE'DAN "TERRA YENİDEN DOĞUŞ" DESTEĞİ

Dünyanın en büyük kripto borsası olarak bilinen Binance, zor durumda olan ağın kurtarılması adına Terra ekibiyle iş birliğine gittiklerini duyurdu. Terra topluluğunun günün erken saatlerinde Terra Blockchain’in yeniden yapılandırılmasını onayladığını ve bunun da, etkilenen LUNA yatırımcılarına LUNA 2.0 tokenlerinin airdrop ile dağıtılacağı açıklandı. 

Binance ekibi, kripto topluluğuna kurtarma planında Terra ekibiyle yakın şekilde çalıştığına ilişkin güvenceler verirken bahsekonu tweet’te şu ifadeler yer aldı:

Terra topluluğu az önce "Terra'nın yeniden doğuşu" teklifini onayladı. Binance kullanıcılarına mümkün olan en iyi telafiyi sunmayı amaçlayan kurtarma planı üzerinde Terra ekibiyle yakın bir şekilde çalışıyoruz. Daha fazla güncelleme için bizi izlemeye devam edin.

 

YENİ BLOCKCHAIN İÇİN CUMA GÜNÜ İŞARET EDİLDİ


Terra ekosisteminin çökmesinden sonra, Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su olan Do Kwon, önce hard fork olarak tanımlanan tamamen yeni bir Blockchain’in oluşturulması teklifini sundu. Fakat Terra ekibi bunun akabinde yanlış anlaşılmayı giderdi.

Teklifte verilen ayrıntılara göre, Terra 2.0’ın Cuma günü yayına girmesi planlanıyor. Tanıtımın ardından, LUNA alım satım için hazır hale getirilecek. Öte yandan bahsekonu tokenler daha önce belirlenen bir yüzdelik dilimle paydaşlara airdrop olarak dağıtılacak. Bununla birlikte, tokenlerin birçoğu, anında elden çıkarmalardan kaçınmak maksadıyla hak kazanma sürelerine bağlı olacak.

DUYURUDAN SONRA LUNA FİYATI FIRLADI

LUNA, Binance'ın duyurusundan sonra gün için en düşük seviyesi 0.0001548 dolardan yüzde 15’in üzerine çıktı.