Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin ne kadar ve artar mı?

Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin ne kadar ve artar mı?

Bitcoin’in sert düşüşü yatırımcıları endişendiriyor. Sürekli bir düşüş içerisine giren Bitcoin peşinden bütün kripto para piyasasını da sürüklüyor. Peki, Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin artar mı, şuan ne kadar?

Bitcoin’in sert düşüşü yatırımcıları endişendiriyor. Sürekli bir düşüş içerisine giren Bitcoin peşinden bütün kripto para piyasasını da sürüklüyor. Peki, Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin artar mı, şuan ne kadar?

İşlem hacmi en yüksek kripto para birimleri olan Bitcoin ve Ethereum yüzde 20'ye yakın değer kaybetti. Hafta boyunca 51 bin ile 49 bin dolar arasında hareket eden Bitcoin fiyatları, haftaya da düşüşle başladı öyle de devam ediyor. İşte Bitcoin son fiyatıyla ilgili bilgiler..

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto para devi Bitcoin için uzmanlar, yakında gerçekleşmesi beklenen boğa piyasasının sinyallerini verdi. Kripto para piyasasındaki düşüşle ilgili analistler iki gelişmeyi ön plana çıkarıyor. Bazı analistler birkaç aydır devam eden yükselişin ardından bir düzeltmenin beklendiğini belirtirken, Fed'in enflasyondaki geçicilik vurgusunu terk edip varlık azaltımını hızlandırması ve 2022'de yapması beklenen faiz artışlarının varlık fiyatlarını etkilediğine dikkat çekiyor.

Öte yandan, ABD'de piyasa yapıcıların önde gelen kripto para borsaları FTX, Binance, Coindesk üst düzey yöneticilerinin Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi'nde ifadeye çağırmasının da endişe yaratmış olabileceği düşünülüyor. Komite'nin Başkanı Maxine Waters, düzenlenmemiş bir piyasa olması nedeniyle kripto paralara karşı eleştirileriyle biliniyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda tapering’i (varlık alımı azaltımı) hızlandırabileceği yönünde mesaj verdi. Bu söylemin gerçekleşmesi Fed’in faiz artırım takvimini de öne çekebilir. 14-15 Aralık’ta yapılacak Fed toplantısına verilecek mesajları kritik olacak. Fed'in para potikasında olası değişikliklerin kripto para piyasalarında sınırlı bir etki yaratması bekleniyor.

BİTCOİN BUGÜN NE KADAR?

Bitcoin, bugün itibarıyla $49.200 seviyesinde bulunuyor.