Bu ücretle bu vergiyle geçinemiyoruz

Bu ücretle bu vergiyle geçinemiyoruz

Ekonomik sıkıntıların artarak sürdüğünü belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Dünyanın en adaletsiz vergi sistemlerinden birisi Türkiye’de.

Bu ülkede devletin topladığı toplam verginin 4’te 3’ünü biz ödüyoruz. Bu vergiyle geçinemiyoruz” dedi.

DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, DİSK’in “İnsanca Ücret, Vergide Adalet” mücadelesi hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu basına bir açıklama yaptı. Yeni Ekonomik Programda ücret artışlarıyla ilgili ifadenin IMF’nin Türkiye raporundan alındığına dikkat çeken Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, “Türkiye’yi yönetenler ne yapıyor? IMF’nin istediğini yapıyorlar. ‘Bundan sonra ücretleri gerçekleşen enflasyon kadar değil, hedeflenen enflasyon kadar artıracağız’ diyorlar. Önümüzdeki sene için hedefledikleri enflasyonu da yüzde 8 olarak açıklıyorlar. Yani milyonlarca işçinin, asgari ücretlinin, emeklinin, kamu çalışanının ücretini, ‘ben ne kadar istersem o kadar arttıracağım’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

HAKLARIMIZA EL UZATIYORLAR
Kıdem tazminatlarının fona aktarılmak istenmesine de tepki gösteren Arzu Çerkezoğlu, iktidarın kazanılmış haklarına el uzattığını kaydederek, şunları söyledi: “Kıdem tazminatı fonu kuracağız diyerek, kıdem tazminatımıza yani son kalemize, yani çocuklarımızın geleceğine, yani bu ülkenin geleceğine el uzatıyorlar. Kıdem tazminatı bizim en temel iş güvencesi dayanağımızdır. Kıdem tazminatı birikmiş emeğimizdir. Kıdem tazminatı çocuğumuzun geleceğidir. Kıdem tazminatını fona devretmek adı altında gasp etmeye çalışırsanız, dün olduğu gibi bugün de, DİSK bütün örgütlü gücüyle kıdem tazminatına sahip çıkacaktır.”

GELİR ADALETİNDE SON SIRADAYIZ
Gelir dağılımının adaletsiz olduğunu belirten Çerkezoğlu, “Dünyanın en adaletsiz vergi sistemlerinden birisi Türkiye’de. Bu ülkede devletin topladığı toplam verginin 4’te 3’ünü biz ödüyoruz. Dolaylı vergiler, toplam vergi gelirlerinin yüzde 65’ini oluşturuyor ve devletin topladığı vergilerin 4’te 3’ünü biz ödüyoruz” diye konuştu.