Çavuşoğlu: Azerbaycan ve İran'dan aldığımız doğalgaz miktarını artırmak istiyoruz

Çavuşoğlu: Azerbaycan ve İran'dan aldığımız doğalgaz miktarını artırmak istiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Azerbaycan ile İran'dan aldığı doğalgaz ve petrol miktarını artırmak istediğini belirtti.

Azerbaycan-İran-Türkiye dışişleri bakanları toplantısı için Bakü'de bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, üç ülke arasındaki enerji işbirliğini değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Azerbaycan ve İran'dan aldığımız doğalgaz ve petrol miktarını artırmak istiyoruz" diye konuştu. Türkiye ve Azerbaycan'ın hayata geçirdiği Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinin 2018 yılının ikinci yarısında devreye gireceğini belirten Çavuşoğlu, "İran gazının uluslararası piyasaya gitmesi için de çalışmaları sürdürüyoruz" dedi

'FİLİSTİN'İN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN DAHA AKTİF OLACAĞIZ'

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını eleştiren Çavuşoğlu, "ABD'nin Kudüs konusundaki yanlış ve kabul edilemez kararından geri dönmesini arzu ediyoruz, BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylamasında Filistin ve Kudüs lehine bir kararı geçirmeyi umuyoruz" dedi. "BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi iseniz BM'nin kararlarına uymanız gerekir; bundan sonra Filistin'in haklarını savunmak için daha aktif olacağız" diyen Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu'ndaki oylamaya katılmak için kendisinin de New York'a gideceğini söyledi. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına karşı hazırlanan ve bu kararın geri çekilmesi çağrısında bulunan karar taslağı hafta başında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada ABD tarafından veto edilmişti. Karar tasarısının yarın BM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulması bekleniyor.