Çeyrek ve gram altın ne kadar?  Kapalıçarşı son dakika...

 Çeyrek ve gram altın ne kadar? Kapalıçarşı son dakika...

Altın fiyatları bugün ne kadar? 8 Aralık 2017 çeyrek ve gram altın ne kadar? Kapalıçarşı son dakika altın fiyatlarını sizler için derledik.

Akrabalık ve aile ilişkilerinin güçlü olduğu ülkemizde hediye ya da yatırım amaçlı alınan altın yükselişte mi? Canlı altın fiyatları ne kadar? Gram altın fiyatları kaç tl’den işlem görüyor? Çeyrek altın fiyatları ne kadar? Sabah saatlerinde merakla bakılan son dakika altın fiyatları ne kadar oldu? Haftanın son gününde gram altın 155,27 liradan alınırken, 155,7 liradan satılıyor. Çeyrek altın ise 249 liradan alınırken 254 liradan satılıyor. Yarım altın da 496,89'dan alınırken 509,31 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını ise 1035,36 liradan alınıp 1051,01 liradan alıcı buluyor. Tam ziynet de 999,42 liradan alınırken 1031,43 liradan satılıyor. İşte merak edilen Kapalıçarşı son dakika altın fiyatları ve çeyrek, gram, cumhuriyet anlık altın fiyatları sizlerle…


Altın fiyatları bugün fiyatları ne kadar oldu? 8 Aralık çeyrek altın fiyatları ne kadar? Canlı altın fiyatları merak konusu olmaya devam ediyor. Haftanın son gününde altın fiyatları düşüşte mi? Haftanın son gününde gram altın 155 liradan satılıyor. Çeyrek altının fiyatı ise bugün 254 liradan işlem görüyor. Altın değerli bir maden olmasının yanı sıra alıcısı ve yatırımcısı tarafından da oldukça ilgi çekiyor. Düğünlerde hediye amaçlı alınan altın fiyatları yükselişte mi? Cuma günü gram altın fiyatı ne kadar, çeyrek altın ne kadar? Altın fiyatları bugün yükselişte. Haftanın son gününde gram altın 155,27 liradan alınırken, 155,7 liradan satılıyor. Çeyrek altın ise 249 liradan alınırken 254 liradan satılıyor. Yarım altın da 496,89'dan alınırken 509,31 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını ise 1035,36 liradan alınıp 1051,01 liradan alıcı buluyor. Tam ziynet de 999,42 liradan alınırken 1031,43 liradan satılıyor. İşte vatandaşlarımızın merak ettiği 8 Aralık Cuma altın fiyatları haberimizde…

ALTIN FİYATLARINDAN SON DURUM NEDİR?

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD'de vergi reformunun Senato'dan geçmesiyle düşüş trendine giren altının ons fiyatında 1.260 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade etti. ABD'de Merkez Bankası'nın (Fed) aralık ayı toplantısında faiz artırımına gideceği beklentisinin de düşüşlerde etkili olduğunu belirten Memiş, "Doların güçlenmesi, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,30’un üzerinde olması, altın fiyatlarını baskılamaya devam ediyor." dedi. Memiş, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kayıplarından altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini kaydederek, altının gram fiyatında 155 liranın güçlü destek, 158 liranın ise direnç seviyesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

Altın nedir?

Kimyada Au sembolü ile gösterilen, parlak sarı renklerde, metal grubuna ait bir elementtir. Kolay tepkimeye girmemesi özelliğiyle bilinen altın, havadan ve sudan etkilenmez. Bu nedenle asla paslanmaz, renginde kararma olmaz. Saf halinde ise oldukça yumuşak olmasından ötürü, kolaylıkla işlenip; şekil verilebilir değerli bir metaldir.

 Gram Altın Nedir?

İstanbul Altın Rafinerisi'nin tescilli ürünü olan gram altın, tüm dünyada kabul görmüştür. 0,5 gramdan 100 grama kadar 8 farklı gramajda sertifikalı gram altın üretimi yapılmaktadır. Aslında gram altınlar da birer külçe altındır. 24 ayar altından üretildikleri gibi hediye amaçlı olarak 22 ayardan üretilen gram altınlar da mevcuttur. Ülkemizde İstanbul Altın Rafinerisi tarafından üretilen gram altınlar, London Bullion Market Association tarafından onaylanmış ve sertifikalanmıştır. Yatırım amacıyla da en çok tercih edilen altın çeşididir. Likiditesi yüksek ve anında paraya çevrilebilir olmaları ile tercih edilirler.

Çeyrek Altın Nedir?

Yastık altı denen şekillerde en çok yatırımı yapılan altın türü, çeyrek altındır. Düğün, doğum gibi birçok konuda hediye amacıyla götürülmektedir. Bir gelenek haline gelen çeyrek altın, Cumhuriyet altınının dörtte biridir. 1,75 gramdır ve 18 milimetre çapa sahiptir. 22 ayar altından üretilmektedir ve içeriğinde 1,6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır. Kuyumculardaki satış fiyatı içerisinde işçilik maliyeti ve kar payı da dahildir. Aldığınız yere göre fiyat farklılığının olmasının nedeni de budur.

Cumhuriyet Altını Nedir?

Ziynet ve sikke olarak iki ana gruba ayrılan Cumhuriyet altınları, 10 farklı çapta üretilmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile standartları belirlenmiş bir altın türüdür. Basımı yalnızca Darphane tarafından yapılmaktadır. 22 ayar altından üretilirler ve iki ana gruba ait 5'er adetten 10 tane farklı türü bulunmaktadır. Beşlik, ikibuçukluk, birlik, yarımlık ve çeyreklik olarak gruplandırılırlar. Aynı zamanda Darphane tarafından tüm Cumhuriyet altınları, yalnızca 995/1000 saflıktaki 24 ayar standart külçe altınlardan üretilmektedir.

Altın Çeşitlerine Nasıl Yatırım Yapılır?

Kuyumcularda altın çeşitlerinden istediğinizi alarak yatırım yapabilirsiniz. En sık tercih edilenler; gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını ve tam altınlardır. Bu türler dışındaki altınlar, yüksek fiyatları nedeniyle yatırım amacıyla tercih edilmezler. Reşat ve Hamit altınlar genel olarak ziynet eşyası olarak kullanılmaktadır. Fiziki bir şekilde kuyumculardan, altın çeşitlerinden istediğinizi alarak yastık altı denen şekillerde yatırımınızı gerçekleştirirsiniz. Çalınma ve kaybolma gibi sorunlarla karşılaşmamak için çeşitli saklama yöntemleri geliştirilmiştir. Bazı altın tasarruf sahipleri ise kasa kiralamayı tercih etmektedir.

 Altının Kullanım Alanları Nelerdir?

Geçmiş tarihlerde direkt para olarak kullanılmış ve bu kullanımı yüzyıllarca sürmüştür. Son yüzyıllarda ise sadece kâğıt paranın değerini yükseltmek amacıyla kullanılmış ama altının bu alandaki kullanımı artık son bulmuştur. Gündelik hayatta artık para olarak kullanılmayan altın, para ile satın alınır hale gelmiştir. Yatırım aracı olarak günümüzde en güvenilir kabul edilen araçlardandır. Diğer yatırım araçlarından daha az risk taşıdığı düşünüldüğünden rağbet çoktur. Eskiden yastık altı yatırım aracı olarak bilinen altın, günümüzde borsa ve forex piyasasında yatırımcıların en çok tercih ettiği enstrümanlar arasındadır.

Takı ve mücevherlerin yapımında en çok tercih edilen maddedir. Günümüzde evliliklerin ve çeşitli eğlencelerin vazgeçilmezidir. En başta bilezik olmak üzere yüzüklerde, kolyelerde, küpelerde kullanılır. Altının en meşhur olmayan kullanım alanı ilaç sektörüdür. Altının, elektron mikroskoplarda çeşitli kullanımları bulunur.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yiyeceklerin üzerine süsleme amacıyla altın serpilir. Bu konuda en meşhur ülke Hindistan’dır. Hatta ülkenin bazı içeceklerinde bile küçük altın parçaları bulunur. Endüstri alanında altın yaygın olarak kullanılmaktadır. Paslanmanın azalması için CD üretiminde, buzlanmayı önlemek için uçakların kokpit camlarında, koruyucu amacıyla bazı uydularda ve fotoğrafçılık alanında kullanılır.