CHP asgari ücrete ne kadar zam bekliyor? Özgür Özel açıkladı

CHP asgari ücrete ne kadar zam bekliyor? Özgür Özel açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel CHP’nin bugün toplanan ve 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan beklediği zam oranını açıkladı.

Cumuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisini asgari ücrete ara zam beklentisinin enflasyondaki kayıp kadar olduğunu söyledi. Özel, "Enflasyondaki kayıp kadar zam yapmasını, yüzde 40 zammı asgari ücret için CHP olarak bekliyoruz" diye konuştu.

Özel, CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan ekonomik krize ilişkin konuşan Özel, Meclis'ten geçirilen ek bütçeyi hatırlattı.

'ERDOĞAN'IN MAAŞ ZAMMI TOPLUMSAL DUYARLILIK SAYESİNDE GERİ ALINDI'

"Ek bütçe Meclis’ten geçti. Cumhurbaşkanı ödeneği çıkarıldı" ifadelerini kullanan Özel, "İlk geldiğinde çaktırmadan baz ödeneği yüzde 20, maaşına yüzde 40 zam yapıyorlardı. Bunu kamuoyuna söyledik. Günlerce sustu. İtirazlardan sonra dedi ki ‘Efendim o zaman ben bunu kendim için değil, maaşıma endeksli emekli Cumhurbaşkanları, milletvekilleri, bakanlar için…’ E çıkar dedik onları başka bir şeye bağla. En sonunda yıllardır bu tip işlerde dediğinden geriye adım atmayıp, ‘Bende U dönüşü yok’ diyenin dün Meclis’te talep ettiği ödenek çıkarıldı. Yüzde 40 maaşına yaptığı zam, toplumsal duyarlılıktan dolayı geri alınmış oldu" dedi.

'ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 40 ZAM BEKLİYORUZ'

Özel, şöyle devam etti: "Kendine bu zammı layık görüyorsun da asgari ücretliye neyi layık görüyorsun diye soruyorduk. Susuyordu. Orada da ısrar ettik. Şimdi komisyonun toplanacağı önemli bir bilgidir. Ama sakın kimse dostlar alışverişte görsün diye asgari ücrete göstermelik bir şey değil… Enflasyondaki kayıp kadar zam yapmasını, yüzde 40 zammı asgari ücret için CHP olarak bekliyoruz."