CHP'li Bulut: Muhtarlıklar icra tebligatlarıyla dolup taştı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2020 yılında icradaki dosya sayısının 23 milyona ulaştığını belirterek, “Muhtarlıkların icra tebligatlarıyla dolup taştığını, yurttaşların elektrik ve telefon faturalarını dahi ödeyemediğini” söyledi.

CHP’li Bulut, Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Sakarya Mahallesi Muhtarı Semra Özdal ve Tellidere Mahallesi Muhtarı Cemile Girici’yi ziyaret etti. Bulut’u muhtarların yanı sıra masanın üzerinde yurttaşa ulaştırılmayı bekleyen icra tebligatları karşıladı. Bulut, 2020 yılında icradaki dosya sayısının 23 milyona ulaştığını bildirerek, “Vatandaşın evinde tencere kaynamıyor. Bu da yetmezmiş gibi ödenemeyen eski borçların üzerine yeni borçlar biniyor. Muhtarlıklardaki birçok icra tebligatı elektrik ve telefon borçlarından oluşuyor.  Bu icra borçları ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin bir özeti” dedi.


“ÖDEYEMİYORUZ, CANIMIZI MI ALACAKLAR?”
Muhtar Semra Özdal,  haftanın 4 günü icra dairesinin evraklarını bırakmak için postacının uğradığını belirterek, evrakların birçoğunu elektrik ve telefon borçlarını ödeyemeyen vatandaşların icra tebligatlarının oluşturduğunu söyledi. Özdal, “Vatandaşa tebligatları götürdümüzde ‘Ne yapalım muhtarım canımızı mı alacaklar, ödeyemiyoruz’ diyor” ifadelerini kullandı.


“POSTACI HER GÜN İCRA EVRAKI İÇİN UĞRUYOR”
Muhtar Cemile Girici de masada duran yüzlerce evrakı işaret ederek, “Postacı her gün icra evrakı için uğruyor. Evde bulamadıkları vatandaşın evraklarını muhtarlığa bırakıyorlar. Pandemiden sonra icra tebligatları çok arttı” dedi.