CHP'li Tutdere: Çiftçilerin alın terinin karşılığını verin

CHP'li Tutdere: Çiftçilerin alın terinin karşılığını verin

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, özel şirketlerle sözleşme imzalayarak tütün eken üreticilerin düşük fiyat teklifleri nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, özel şirketlerle sözleşme imzalayarak tütün eken üreticilerin düşük fiyat teklifleri nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Tutdere, "Buradan Adıyaman’da çiftçiyle sözleşme yapan firmalara, Tütün Üst Kurulu’na ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na açıkça çağrıda bulunuyorum: Çiftçimizin alın terinin karşılığını ve hakkını tam ve eksiksiz olarak verin. Sözleşmeye uygun davranın" dedi. 

Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, düşük fiyatlarla sözleşmeli tütün alımı yapan özel şirketlere tepki gösterdi. Tutdere sözleşmeyle tütün alımı yapan firmalara “Çiftçilerin alın terinin karşılığını verin”, Tütün Üst Kurulu ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na ise “Görevinizi yapın” çağrısında bulundu.

Tütün üreticilerinin zamlar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadığını, sözleşmeyle tütün alımı yapan özel şirketlerin düşük fiyat dayatması nedeniyle mağduriyetlerinin daha da arttığını dile getiren Tutdere, “Seçim bölgem Adıyaman, sarmalık tütünle birlikte Ege menşeli sözleşmeli tütün üretiminin de yapıldığı en önemli merkezlerden biridir. Adıyaman'da tütün üreticilerimiz mazot, gübre fiyatları başta olmak üzere gelen zamlar nedeniyle zor günler geçirmektedirler” dedi.

“ÜRETİCİNİN EMEĞİNİ YOK SAYAN FİYAT DAYATMALARI KABUL EDİLEMEZ”

Sözleşme karşılığı tütün alımı yapan firmaların verdiği düşük fiyatlar nedeniyle tütün üreticilerinin hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Abdurrahman Tutdere, şöyle konuştu: 

“Üreticilerimiz zorluklara rağmen büyük bir emekle tütünlerini hasat ettiler, satışa hazır hale getirdiler. Ancak iktidarın zamları yetmezmiş gibi bu kez de sözleşme yaptıkları özel şirketlerin düşük fiyat teklifleri nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyorlar. Özel firmaların çiftçilerimizin alın terini, emeğini yok sayan fiyat dayatmaları asla kabul edilemez. Buradan Adıyaman’da çiftçiyle sözleşme yapan firmalara, Tütün Üst Kurulu’na ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na açıkça çağrıda bulunuyorum: Çiftçimizin alın terinin karşılığını ve hakkını tam ve eksiksiz olarak verin. Çiftçimizi mağdur etmeyin, sözleşmeye uygun davranın. Bakanlığı da görevini yapmaya davet ediyorum."