Christine Lagarde, ilk kadın başkanı olarak görevine başladı

Christine Lagarde, ilk kadın başkanı olarak görevine başladı

Avrupa Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olan Christine Lagarde 8 yıl sürecek görevine bugün başladı.

Mario Draghi’den sonra görevi devralan Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti.
Avrupa Merkez Bankası`ndan (ECB) yapılan açıklamada, Lagarde'nin 18 Ekim'de 8 yıllığına ECB başkanı olarak atandığı ve bugün göreve başladığı bildirildi.
AB liderleri, ECB Başkanlığı için Mario Draghi'nin yerine getirilecek isim konusunda uzun süren müzakereler yapmış sonunda Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ilk kadın başkanı Lagarde üzerinde uzlaşı sağlamışlardı.
Fransız kökenli avukat ve iş kadını 63 yaşındaki Lagarde anadili Fransızca’nın dışında İspanyolca ve İngilizce’yi akıcı bir şekilde konuşuyor. 
Lagarde'nin ekonomist olmadığının altını çizen analistler, kendisinin büyük bir arabulucu olarak tanındığını kaydettiler. Lagarde'nin yeni başkan olarak ECB'deki görüş ayrılıklarını muhtemelen yatıştırmasını bekleniyor.
Yunanistan, İrlanda, İspanya, Portekiz, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi ülkelerin borçlarını ödeyemez duruma geldikleri Avrupa borç krizi döneminde IMF Başkanlığı'nı yürüten Lagarde, ABD'nin artan korumacı politikaları ile Çin'le yaşadığı ticari gerginliklerde de yapıcı ve uzlaşmacı tutumuyla dikkati çekmişti.