Çiftçiler Akşener'e dert yandılar!

Çiftçiler Akşener'e dert yandılar!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in esnaf ziyaretlerinin Ankara'da ikinci adresi Kızılcahamam oldu. Ziyaret sırasında sadece esnaftan değil, tarım ve hayvancılık yapan yurttaşlardan da ekonomik yakınmalar geldi.

Bir çiftçi, "Şu anda patateslerimiz çürüme noktasında. Para etmiyor. Çok mağduruz çiftçi olarak. 18 yıldır bu durumdayız. Hiç menfaati olan bir şey yok. Kendi çabamızla, alın terimizle yaşamaya çalışıyoruz" dedi.

Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Kızılcahamam'da da sorunları dinledi. Halkın nabzını tuttu. Hafta sonunda piknik için gelen ilçeye gelen yurttaşın pandemi kısıtlamaları nedeniyle artık bunu yapamaması, esnafın işlerini durma noktasına getirdiği için esnaf dertliydi. Kasaplık yapan bir esnaf yaşadığı sıkıntıyı "Bizim işimiz Kızılcahamam'da Cumartesi-Pazar günü olur. O da olmadığı için pandemiden dolayı" sözleriyle anlattı. Vatandaş, esnaf ve Akşener arasında geçen diyaloglar şöyle:

"ÇİFTÇİ: KENDİ ÇABAMIZLA, ALIN TERİMİZLE YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Çiftçi: Şu anda patateslerimiz çürüme noktasında. Para etmiyor. Çok mağduruz çiftçi olarak. 18 yıldır bu durumdayız. Hiç menfaati olan bir şey yok. Kendi çabamızla, alın terimizle yaşamaya çalışıyoruz. İyi olan hiçbir şey yok. Kurtarın bizi.

"HAYVAN ÜRETİCİSİ: DURUM TÜRKİYE'NİN DURUMUYLA PARALEL"

Akşener: Durum ne?

Hayvan üreticisi: Durum Türkiye'nin durumuyla paralel sayın Genel Başkanım.

Akşener: Ne iş yapıyorsunuz siz?

Hayvan üreticisi: Hayvancılık yapıyorum? Yüzde 150 girdilerimize zam geldi. Et, süt fiyatları yerinde sayıyor. Yandaş medya 3-4 gündür yoğurt şöyle, süt şöyle diye fiyatları aşağı düşürmek için uğraşıyor. Köyler bitti. Büyükşehir Yasası köylerimizi tamamen bitirdi. Köylerimizi hobi bahçesine döndü. Üretim temelli yok.image small

Akşener: Aç kalacağız?

Hayvan üreticisi: Aynen öyle?

"GÜN GEÇTİKÇE KÖTÜYE GİDİYOR"

Akşener: Sizin durum nasıl?

Züccaciye işletmecisi: Gün geçtikçe kötüye gidiyor başkanım.

Akşener: Haftada kaç kere et alıyorsunuz?

Züccaciye işletmecisi: Haftada alamıyoruz. Haftada olsa çok iyi başkanım, 15 günde bir, on günde bir.

Akşener: Burada özel et yemeğe gelirsiniz.

Züccaciye işletmecisi: Öyle.

"YÜZDE 70 İŞLERİMİZ DÜŞTÜ"

Kasaplık yapan bir esnaf "Bizim işimiz Kızılcahamam'da Cumartesi-Pazar günü olur. O da olmadığı için pandemiden dolayı" diye yakındı. Bir diğer esnaf ile Akşener arasında da şu diyalog yaşandı:

Esnaf: İşler nasıl arkadaş? Paket servis değil mi?

Esnaf: Sadece paket servis. Yüzde 70 işlerimiz düştü.

Akşener: Kaç kişi çalışıyordu?

Esnaf: 10 kişi. Şu anda 4-5 kişi.image small