Deprem yaralarına sarmak için SGK desteği

Deprem yaralarına sarmak için SGK desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yurttaşların Elazığ ve Malatya'da sağlık hizmetlerine ulaşımda sorun yaşamaması için ihtiyaç duyulan önlemleri aldıklarını izah etti

Bakan Selçuk, yaptığı izahta, "Depremden etkilenen Elazığ ve Malatya'da Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki yurttaşlarımız ile bakmakla yükümlü olunan aile fertlerinin sıhhat hizmetlerine ulaşımda mesele yaşamamaları için sağlık kurumu, eczane ve optik işlemlerine ait ihtiyaç duyulan sistem çalışmaları bitirdi." diye konuştu.

"SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN KARŞILANAN SIHHAT HİZMETLERİNDEN KATILIM HİSSESİ ALINMAYACAK"

Bakan Selçuk, "Elazığ ve Malatya şehirlerimizdeki tüm genel sıhhat sigortalılarımız ve bunların bakmakla yükümlü olduğu yurttaşlarımızdan kontrol, ilaç, optik, ortez/takma ve diğer tıbbi malzeme katılım hisseleri 30/4/2020 tarihine kadar alınmayacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Elazığ ve Malatya'daki kamu ve özel sektör patronları ile Genel Sıhhat Sigortalarının prim borçlarının son ödeme tarihlerinin 30 Nisan 2020'ye kadar ertelendiğini anımsadan Bakan Selçuk, şu izahı yaptı:

"Prim borçlarına bakılmaksızın 30/4/2020 tarihine kadar bu şehirlerdeki tüm genel sıhhat sigortalılarımız ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler kamu/özel ayrımı yapılmaksızın tüm sıhhat hizmet sunucularından kontrol ve rehabilitasyonlarını yaptırabilecekler. Ayrı olarak ihtiyaç duyulan ilaçları anlaşmalı eczanelerden, ortez/takma ve diğer tıbbi malzemeleri ise anlaşmalı firmalardan fiyatsız tedarik edebilecekler. Arama kurtarma çalışmaları sonrasında hep birlikte Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremin yaralarını sarmaya devam edeceğiz."