Depremden etkilenen esnafa acil destek kredisi

Depremden etkilenen esnafa acil destek kredisi

Elazığ ve Malatya'da yer sarsıntısı yıkımından etkilenen KOBİ'ler ile işletmeler 100 bin liraya kadar "acil destek kredisi"nden istifade edebilecek

Endüstri ve Teknoloji Bakanlığından yapılan izaha göre, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifiyle harekete geçen bakanlığın alakalı kuruluşu KOSGEB, yer sarsıntısı bölgesine yönelik "Acil Destek Kredisi Programı" başlattı.

Programdan, yer sarsıntısı yıkımından etkilenen ve bu vaziyetini vilayet, kaymakamlık gibi alakalı resmi makamlardan belgeleyen KOBİ'ler ile işletmeler yararlanabilecek.

İşletme başına sağlanacak kredinin üst sınırı 100 bin lira olacak. Krediye ait üremin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesinin ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı 3'er aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay olarak uygulanacak.

KGF DE DEVREYE GİRECEK

Güvence sıkıntısı çeken KOBİ ve işletmeler için Kredi Garanti Fonu (KGF) devreye girecek.

KOSGEB tarafından uygulanan 2018 senesi "Makine Donatım Kredi Getiri Desteği Programı" ve "KOBİ Finansman Destek Programı"ndan faydalanmış ve hali hazırda kredi geri ödemeleri devam eden Malatya ve Elazığ'daki KOBİ ve işletmelerin ödemeleri Ocak 2021'e kadar ertelenecek.

Uygulanmakta olan, KOBİ Finansman Destek Programı'ndan 2020'de faydalanacak Malatya ve Elazığ'daki KOBİ ve işletmelerin kredi geri ödemeleri 1 Ocak 2021'de başlayacak.

KOBİ ve işletmelerin 30 Haziran 2020'ye kadar vadesi dolacak geri ödemeli destekler kapsamındaki borçlarıyla bu tarihten sonrasına rastlayan taksitlerinin vade tarihleri, vade sayısı değişmemek üzere rastgele bir yasal getiri alınmaksızın yine belirlenecek. Bu vaziyetteki KOBİ'ler borçlarını 1 Ocak 2021'den başlamak üzere 3 ayda bir ödeyecek.