DİSK, Çanakkale'de toplu sözleşme imzalarını attı

DİSK, Çanakkale'de toplu sözleşme imzalarını attı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çanakkale merkez ve Bayramiç Belediyeleri ile toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalarını attı. Çanakkale merkez belediyesinde en düşük işçi maaşı 3 Bin 187 TL, Bayramiç Belediyesi’nde 3 Bin 150 TL oldu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çanakkale merkez belediyesi ve Bayramiç Belediyesi ile Genel İş’in anlaşmaya varması sonucu her iki belediye başkanı ile toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalarını attı.
Çanakkale Belediyesi Kentsel Hizmetler Tic. ve San. A.Ş ile DİSK/Genel-İş arasında imzalanan toplu sözleşme törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan ve sendika üyeleri katıldı. Gökhan ve Çerkezoğlu arasında atılan imzalarla en düşük çalışan işçi maaşı 3 Bin 187 TL olarak belirlendi. Ayrıca aynı kıdem yılına sahip çalışanların ü Çanakkale merkez belediyesinin ardından Bayramiç Belediyesi ile de imzalar atıldı. CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ile Çerkezoğlu arasında atılan imzalarla 2 Bin 800 artı 350 yemek ücreti ile en düşük işçi çalışan maaşı 3 Bin 150 TL olarak belirlendi. 300 TL bayram ikramiyeleri sözleşme maddeleri içerisinde yer aldı. Ayrıca belirlenen maaşlara AGİT’in ekleneceği ifade edildi.
'DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ DE SONUNA KADAR VERECEĞİZ'
Emeğin yüceliğine inananlar ve bunun mücadelesini yürütenler olarak böyle zamanlarda bir kez daha emeğin değerini anladıklarını belirten DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Bu zor dönemde emeğin karşılığının verilmesi biraz daha fazlalaşmakta, büyümekte. Belediye Başkanlarımız başkanlığında halka hizmet görevini birlikte yürütüyoruz” dedi. Haklarını ve emeklerini savunacaklarını belirten Çerkezoğlu, “Görevimizi yapacağız ama bu ülkede demokrasi mücadelesini de sonuna kadar vereceğiz" dedi.