DİSK Şişli’de bir ilke imza attı: Erkeklere 30 gün doğum izni

DİSK Şişli’de bir ilke imza attı: Erkeklere 30 gün doğum izni

Şişli Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde bir ilke imza atıldı ve sosyal haklardaki iyileştirmelerin yanı sıra eşi doğum yapan erkeklere 30 gün izin hakkı tanındı

Şişli Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve DİSK Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan tarafından imzalandı. 2018-2020 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesinde toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli gelişmeler kaydedilirken, çalışanların sosyal haklarında da iyileşmeler yer aldı. Sözleşmede, bir ilke imza atılarak eşi doğum yapan erkeklere 30 gün izin hakkı tanındı. Sözleşmede ayrıca, ücretlere ilk 6 ay yüzde 6 oranında, ikinci 6 ay yine yüzde 6 oranında ve ikinci yıl da yüzde 11 oranında zam yapıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Gökhan Zeybek ve DİSK’in yeni Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun yanı sıra Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Ka-Der, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) temsilcileri ile Şişli Belediyesi çalışanları da katıldı.

GÖKAN ZEYBEK: ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAKLAR 

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Gökan Zeybek ise törende yaptığı konuşmada, “Öncelikle, kadın hareketinin Türkiye’deki en önemli isimlerinden birisi Arzu Çerkezoğlu’nun DİSK Genel Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. Şişli Belediyemiz ile Genel-İş sendikamız arasındaki yapılmış olan bu toplu iş sözleşmesinin Şişli’de yaşayan tüm yurttaşlarımıza ve bütün milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. CHP’li Gökhan Zeybek ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlere dikkat çekerek, “Bu seçimde önemli değişiklikler olacak. Bunlardan bir tanesi de ülkedeki adaletsizliklerin ortadan kalkması olacak. KHK ile işine son verilmiş olan işçilerimiz seçilecek Cumhurbaşkanımız Muharrem İnce ile birlikte bir hafta içerisinde işlerine dönecek” dedi.

HAYRİ İNÖNÜ'DEN 'TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ' VURGUSU

Toplu İş Sözleşmesi’nin imza töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü de sözleşmeye imza atmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirterek, “Bu sözleşmede yer alan ve özellikle kadın çalışanlarımızı ilgilendiren kimi sosyal hakların, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine destek olacağına inanıyorum” diye konuştu.