Dolar 60- 70 lirayı görür mü? Selçuk Geçer dolar için tarih verip açıkladı!

Dolar 60- 70 lirayı görür mü? Selçuk Geçer dolar için tarih verip açıkladı!

Selçuk Geçer'den yine ezber bozacak açıklamalar geldi. Doların gerçek rakamını açıklayan Geçer, ağustos ayında dolar kuru için 20 TL hedef koydu. "30-35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz" ifadesini kullanan Geçer, dolarda tarihi rakam açıkladı.

Selçuk Geçer, dolar için yine yüksek tahminlerde bulundu.

Dolar için Ağustos sonu beklentisini açıklayan Selçuk Geçer, "Ağustos sonu eylül başı itibari ile benim öngörüm 20 liranın üstünde bir dolar kuru tutabilirler” diye konuştu.

Geçer, “Kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla, dolar kurunun 30 liranın kıyısına gelebileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Geçer kırılma olması durumunda ise doların patlayacağını açıkladı ve bununla ilgili korkutan bir rakam verdi:

Eğer kırılma olursa yani bu politikalarda ısrar ederlerse, direnirlerse kırılma yaşanır. Bu durum bizi 5 Nisan 1994’e götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. Bir anda 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu 60-70 lira olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz ancak bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hala anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemez.