Dolar/ TL kurunda son durum

Dolar/ TL kurunda son durum

Dolar/TL bu sabah güne 5.48 seviyesinin hemen altında başladı.

Yerel seçimler öncesi TL'de benzer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma trendi devam ederken, piyasada ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor. Dolar/TL bu sabah güne 5.48 seviyesinin hemen altında başladı. 

Bankacılar iç veri gündeminin olmadığı küresel piyasaların da sakin bir seyir izlediği dün Hazine ihalelerinin takip edildiğini söylediler. Hazine ihalelerinde ise getiriler ve borçlanma piyasa öngörülerine paralel gerçekleşti ve ikincil piyasada belirgin etki gözlenmedi.  Dolar/TL ise saat 07:10 itibari ile güne 5.4745/ 5.4750 seviyelerinde başladı. Söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Her ne kadar TL’de dün negatif ayrışma belirgin rakamlara ulaşmasa da, son bir aylık döneme bakıldığında ayrışmayı belirgin olarak görmek mümkün. Bu gelişmede TCMB’den beklenen faiz indirim trendinden ABD ile ilişkilere yönelik endişelere kadar pek çok etkenden söz edebiliriz” dedi ve ekledi:

“Hazine ihalelerine baktığımızda ise beklentilere paralel bir sonuç görüyoruz. Hem borçlanma miktarı, hem de faizler olarak. Yarın için ABD Merkez Bankası faiz kararı önemli. Küresel piyasalara da yön verebilecek bu karar son dönemde dar bir bantta sıkışan TL’de de yön belirleyici olacaktır.”

Yaklaşan seçimler öncesi dolar/TL’de uzun süredir sıkışma gözlenen 5.40-5.50 bandındaki hareketin sürmesi beklenirken, yurtdışında ABD ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararları bekleniyor.