Doların ateşi durdurulamıyor!  İşte Ünlü ekonomistlerin dolar kuru yorumları!

Doların ateşi durdurulamıyor! İşte Ünlü ekonomistlerin dolar kuru yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesinin ardından durdurulamayan dolar/TL kuru hakkında ünlü ekonomistlerden çarpıcı yorumlar geldi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesinin ardından durdurulamayan dolar/TL kuru hakkında ünlü ekonomistlerden çarpıcı yorumlar geldi.

selcuk-gecer-dolar1.png
SELÇUK GEÇER DOLAR YORUMU VE TAHMİNİ

Yaptığı fiyat tahminleri ile büyük bir ilgi gören Ekonomist Selçuk Geçer son dolar kuru analizinde yine karamsar bir tablo çizerek değerlendirmelerde bulundu. Son açıklanan enflasyon verilerine dikkat çeken Selçuk Geçer, “Dolar kuru 8,86 TL seviyelerinde kalmaya ve ufak ufak yukarıyı zorlamaya devam ediyor. Kur 8,80 TL'nin üzerinde kaldığı sürece ilk hedefi 8,95 TL olacaktır. Sonrasında 8,95 TL hedefi kırıldığında 9,40 TL'ye giden bir dolar kuru göreceğiz. Peki sonra ne olacak? 

O seviyeye ulaşılınca önce 9,20 TL'ye doğru bir gevşeme gerçekleşebilir. Çok zorlanılırsa 9 TL'nin altı zorlanmaya çalışılabilir. Ancak bu zorlama da bir işe yaramaz ve hemen sonrasında 10 TL'nin üzerine çıkan bir dolar kuru görürüz. ABD'de bir faiz artırımı süreci başlarsa o zaman dolar kurunu kimse tutmaz.” dedi. 

tunc-satiroglu.jpg

TUNÇ SATIROĞLU DOLAR YORUMU VE TAHMİNİ

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu dolar yorumunda çarpıcı tespitlerde bulunarak, “Dolar kuru 9 TL seviyesine gidebilir. 8,83 TL seviyesi çok önemli bir nokta oluyor. Bu seviye aşağı yönlü hareket etmezse 9 TL seviyesine ulaşılabilir. Dolar kurunda bir yükseliş trendi bulunuyor. Dolar kuru 9 TL seviyesine yükselince dolar satın alacaklar beklemeli. Çünkü bir gerileme meydana gelebilir. Bekle gör taktiği uygulanmalı.” ifadelerini kullandı. 

zelyut.jpg

EVREN DEVRİM ZELYUT DOLAR YORUMU VE TAHMİNİ

Ekonomist Evren Devrim Zelyut da dolar kuru hakkında çarpıcı bir değerlendirme yaparak, “Bir hafta sonra dolar 10 TL olacak gibi bir yorumda bulunmak mümkün değil ama dolar kuru için çift hane artık gündem haline gelmiştir. 12 aylık bir dönemde dolar kuru kesinlikle çift haneli rakamlara ulaşacak. Bunu söylerken dolar kurunun sürekli yükseleceği şeklinde bir iddiam yok. Dolar kuru zaman zaman geri çekilecek ama bu geri çekilmeler kalıcı olmayacak. Kuru 10 TL'nin üzerinde görmemiz de öyle çok çok uzak bir ihtimal olmayacak.” şeklinde konuştu.