Dolar'ın ateşi sönmüyor, enflasyon tırmanıyor! Yıl sonu dolar tahmini yükseltildi...

Dolar'ın ateşi sönmüyor, enflasyon tırmanıyor! Yıl sonu dolar tahmini yükseltildi...

HSBC, dolar/TL için yıl sonu tahminini yükseltirken, 3. çeyrekte ise enflasyonun yüzde 90'lara yaklaşabileceği öngörüsünde bulundu.

HSBC Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kur Stratejisti Murat Toprak, dolar/TL için yıl sonu tahminlerini paylaştı. Toprak, yıl sonu dolar tahmininin 16.5’ten 17.5’e yükseltildiğini ifade etti.

HSBC'nin raporunda, "Yüksek enflasyon ve düşük nominal faiz Türk Lirası için yeni bir makro tema değil ama enflasyonun henüz tepe yapmadığı bir ortamda reel faiz dinamiği giderek artan bir şekilde TL aleyhinde seyrediyor" ifadeleri yer aldı.

ENFLASYON ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE YÜZDE 90'A ULAŞABİLİR

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, bankanın raporunda mevcut durumda yüzde 70’lerde açıklanan enflasyonun HSBC ekonomistlerinin tahminlerine göre 3. çeyrekte yüzde 90’a yaklaşabileceği öngörüldü. Bu durumun da Merkez Bankası’nın faiz artırmaya niyetli görünmediği bir ortamda reel faizin yeni bir rekor düşük seviyeye gerileyeceği anlamına geleceği belirtildi.

DOLAR DAHA DA YÜKSELEBİLİR

Raporda yer alan diğer değerlendirmelere göre ise bu değerlendirmelere bağlı olarak yurtiçi yerleşiklerin TL tutma isteğinin önümüzdeki aylarda azalıp, dolar/TL’nin daha da yükselmesine neden olabileceği ifade edildi.