Dolar/TL kuru ne kadar? İşte dolar fiyatları

Dolar/TL kuru ne kadar? İşte dolar fiyatları

Dolar fiyatları, en düşük 3.7965 seviyesini görerek, 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Piyasada yıl sonu ve tatiller nedeniyle hacimler düşük seyrediyor.

Noel tatili ile birçok ülke piyasasının kapalı olması nedeniyle, açık olan piyasalardaki işlem hacimleri de düşük seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Dolar/TL, gün içerisinde en düşük 3.7965 seviyesini görerek 2 Kasım'dan beri en düşük seviyeye geriledi. Dolar kuru saat 9.53 itibarıyla 3.8035 seviyesinde işlem görürken; euro/TL, 4.5150 seviyesinde hareket ediyor. Fed ve TCMB'nin faiz kararlarının ardından ABD'deki dava süreci, jeopolitik gelişmeler, ABD ve AB ile ilişkiler hâlâ yakından izleniyor.

PİYASALARDA HACİM DÜŞÜK

Küresel piyasalarda dolar, tatil nedeniyle işlem hacminin düşük kaldığı bir ortamda yatay seyrederken; yıl sonu nedeniyle pozisyonların büyük oranda kapatıldı. Avrupa'da da birçok piyasa bugün de kapalı olacak. Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde ise bu azalan hacim döneminde iyimser bir hava yaşanıyor. Yeni yıl öncesi yeni pozisyon alma iştahı ciddi şekilde azalsa da özellikle Güney Afrika randı siyasi gelişmelerle iyimser bir seyir izliyor. Randdaki iyimserlik bazen tüm gelişmekte olan para birimlerine de yansıyor.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde geçen hafta başından bu yana görülen olumlu hava TL'ye de yansıyor. Öte yandan Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta geç likidite penceresi faizinde yaptığı 50 baz puanlık artışı ortalama fonlama maliyetine de yansıtarak yüzde 12.75'e çekmesi de piyasayı destekleyen unsurlar arasında gösteriliyor.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil/bono piyasasında ise gösterge 10 yıllık tahvilde ortalama bileşik faiz dün spotta yüzde 11.94 seviyesinden gerçekleşti. Gösterge iki yıllık tahvilde ise dün spot kapanışta da ortalama bileşik faiz yüzde 13.40 oldu.