Dondurulmuş eti saatlerce beklemeden böyle çözebilirsiniz

Dondurulmuş eti saatlerce beklemeden böyle çözebilirsiniz

Et nasıl dondurulmalı? Ya da dondurulmuş etin çözülme işlemi nasıl yapılmalı? Bu tip aklınıza takılabilecek tüm soruların cevabı bu yazıda sizleri bekliyor.

KURBAN ETİ NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?

Öncelikle et kesildikten sonra en az 12 saat, hatta mümkünse 1 gün boyunca serin ve karanlık bir ortamda dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu sayede ısısında düşüş olacak ve pişirildiğinde yumuşacık olacaktır.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANMALI?

Bayramdan birkaç gün önce buzdolabınızı ve derin dondurucunuzu mutlaka temizleyin. Etlerin paketlerinin dondurucunun yüzeyine ve duvarlarına yapışmaması için alüminyum folyo ya da streç film ile tüm yüzeylerini kaplayın.

Ayrıca etteki yağlar da mümkün olduğunca ayrılmalıdır. Etin yağı ne kadar az olursa bozulma ihtimali de o kadar düşük olur.

ETİ DONDURDUKTAN SONRA NASIL ÇÖZDÜRMEK GEREKİR?

 En ideal yolu bir gün önceden planlama yapmak ve buzluktan buzdolabının içerisine almaktır. Eğer ani gelişen bir duruma eti çözdürmeniz gerekiyorsa bir kase soğuk suyun içerisine atıp hızla buzların erimesini sağlayabilirsiniz. Küçük porsiyonlarda bu süreç 1 saat gibi kısa bir vakit almaktadır.

VAKTİ OLMAYANLAR İÇİN EN HIZLI ETİ ÇÖZDÜRME YÖNTEMİ

Son dakikada dondurulmuş eti çözdürmeniz gerekirse tek ihtiyacınız olan bir tencere ve biraz su. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ise tencerenin içerisine koyacağınız suyu ne sıcak ne de soğuk olmalı. Eti steril bir ortama yerleştirin, üzerine ise içi ılık su dolu tencereyi koyun. Etiniz çok kalın olmadığı sürece dakikalar içerisinde çözülecektir. Ancak kalın etlerde çözülmesi biraz daha vakit alabilir.