Ekonomist iktidara isyan etti: Dolar 9 da olur 19 da!

Ekonomist iktidara isyan etti: Dolar 9 da olur 19 da!

Dolar kuru TL karşısında 9 lirayı aşarak tarihi rekor kırdı... Dolar kuru 9 lirayı görünce ekonomist Cem Seymen, hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Dolar kuru TL karşısında 9 lirayı aşarak tarihi rekor kırdı. Doların rekor kırması sonrası ekonomist Cem Seymen, hükümete eleştirilerde bulundu. Seymen, "üretimi unutan ülkede Dolar 9 da olur, 19 da!" diyerek hükümete üretim tavsiyesinde bulundu.

"DOLAR 9 LİRAYA GERİLEDİĞİ İÇİN SEVİNECEĞİZ"

Sosyal medya hesabından eleştiride bulunan Seymen, "Göz göre göre hızla fakirleşiyoruz. Fransız, Alman genci gelecek yaz nereye tatile gideceğini planlarken bizim gençlik marketten peynir alırken kıvranıyor." diyerek şöyle devam etti:

"Sanki her şey normalmiş gibi bu garip açıklamalar olduğu sürece de çok yakında Dolar 9 liraya gerilediği için sevineceğiz."

 

cem-seymen.png

"ÜRETİMİ UNUTAN ÜLKEDE DOLAR 9 DA OLUR, 19 DA!"

Cem Seymen bu tepkisinin ardından bir başka paylaşım daha yaparak bu kez hükümete üretim tavsiyesinde bulundu. "Kalkınmayı isteyen ve halkına refahı yaşatmayı hedefleyen bir ülkede tarım temeldir." ifadesini kullanan Seymen, "Bütün gelişmiş ülkelere bakın, hepsi tarım ve hayvancılık ülkesidir." dedi.

Türkiye'den tarım ürünlerinin paketlerini paylaşan Seymen, "Pirinci Yunanistan’dan, nohutu Meksika’dan, şekeri Ukrayna’dan ithal eden yani üretimi unutan ülkede Dolar 9 da olur, 19 da!" diye yazdı.

cem-seymen1.png

İlgili Haberler