Ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan uyarı: Doların 10 liranın üzerine kendini attığını görürüz

Ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan uyarı: Doların 10 liranın üzerine kendini attığını görürüz

Son günlerde artan dolar/TL kurunun yankıları devam ederken ekonomist Selçuk Geçer'den flaş açıklamalar geldi.

Son günlerde artan dolar/TL kurunun yankıları devam ederken ekonomist Selçuk Geçer'den flaş açıklamalar geldi.


Geçer açıklamasında "Eğer Merkez Bankası faizleri sabit tutarsa dolarda ilk gideceğimiz nokta 8.80. Eğer ki Merkez Bankası güçlü faiz indirimleri yapmaya başlarsa o zaman çok hızlı şekilde doların 10 liranın üzerine kendini attığını görürüz” dedi.


Ekonomist Selçuk Geçer, Youtube kanalında ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.   Dolarda son iki gündür yaşanan gerilemenin temelinde dolar endeksinin bir miktar düşmesinin yattığını belirten Geçer, buna bağlı olarak altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini, 1760 seviyesinin çok kritik bir nokta olduğunu belirterek; “Çünkü bu seviye aşıldıktan sonra talep daha da artacaktır. Ve altının onsu sıçrama hareketleri yapmaya başlayabilir. Altınla ilgili dikkatli olmanızda fayda var.” ifadelerini kullandı. 

 

“DOLAR 10 LİRANIN ÜZERİNİ GÖREBİLİR”    

 

Dolar kurunun esas olarak Merkez Bankası’nın faiz kararını beklediğine dikkat çeken ekonomist Geçer;  “Eğer Merkez Bankası faizleri sabit tutarsa ilk gideceğimiz nokta 8.80. Çok hızlı bir şekilde 8.80’e doğru gideriz. Eğer ki Merkez Bankası güçlü faiz indirimleri yapmaya başlarsa o zaman çok hızlı şekilde doların 10 liranın üzerine kendini attığını görürüz.” diye konuştu… 

Selçuk Geçer’in açıklamaları şöyle:    

“Dolardaki bu geri çekilmenin temelinde dolar endeksinin bir miktar düşmesi yatıyor. 93’ün üzerindeydi dolar endeksi 92’ye doğru gevşedi. Bu da Türkiye’de ve gelişmekte olan ülkelerdeki para birimlerinin bir miktar değer kazanmasını sağladı.    

“ALTIN’DA 1760 SEVİYELERİNE DİKKAT”    

Dolar endeksinin çekilmesi ile birlikte altının onsu da yukarıya doğru gitti ve 1680’lerden 1720’lere geldi. Dolaysıyla kendisini dengeledi ve gram altının da 451 seviyesine gelmesini beraberinde getirdi. Nitekim dolarda 8.45’den 8.12 seviyelerine geldi.    

Altında 1760 seviyesi çok kritik bir nokta. Çünkü bu seviye aşıldıktan sonra talep daha da artacaktır. Ve altının onsu sıçrama hareketleri yapmaya başlayabilir. Altınla ilgili dikkatli olmanızda fayda var..    

Dolarla ilgili tahminim ise maalesef yükseliş eğilimini sürdürecek ve büyük ihtimalle de 8.80 ilk durağı olacak normal şartlar içerisinde. Tabi anormal koşullar devreye girdiğinde yabancıların para çıkışı hızlandığında dolardaki yükseliş eğilimi hızlandığını göreceğiz.    

“DOLAR MERKEZ BANKASI’NI BEKLİYOR”   

Peki dolar neyi bekliyor. Tabiki Merkez Bankası’nın kararını bekliyor. Eğer Merkez Bankası faizleri sabit tutarsa ilk gideceğimiz nokta 8.80. Çok hızlı bir şekilde 8.80’e doğru gideriz. Eğer ki Merkez Bankası güçlü faiz indirimleri yapmaya başlarsa o zaman çok hızlı şekilde doların 10 liranın üzerine kendini attığını görürüz.     

“FAİZLER İNERSER ÇARŞI KARIŞIR”    

Tabi burada faiz oranlarının da kısmi etkisi olacaktır. Örneğin 100 baz puanlık bir indirim olursa 10 TL’nin üzerine çıktığını görürüz. Ama tutup da bir anda 500-600 baz puanlık bir indirim yapmaya kalkarlarsa bu iş geçtiğimiz döneme benzemez doların bir anda devalüasyonist bir etkiyle kırıldığını 14-15-16’lar bir sabah vakti görebiliriz o zaman da çarşı karışır bunu da belirtmiş olalım…”