Emeklilere müjdeli haber! Bakın Ocak ayında zam nasıl yapılacak

Emeklilere müjdeli haber! Bakın Ocak ayında zam nasıl yapılacak

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Memurlar, SSK ve Bağkur ile emekli sandığı emeklileri, emekli maaşlarına yapılacak olan zam miktarını yakından takip etmektedir. 2024 yılında emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Emekli zam oranı ne olacak? Bu sorular, emekli vatandaşlar tarafından internet üzerinde en çok araştırılan sorular arasında yer almaktadır.

En düşük emekli maaşının ne kadar olması bekleniyor? Emekli maaşına yapılacak olan zam konusunda uzman isimlerin tahminleri nelerdir? Bu soruların yanıtlarını ve ayrıntıları sizler için derledik.

Emeklilerin yakından takip ettiği isimlerin başında gelen  Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun Tele 1'de katıldığı yayında açıklamalarda bulundu. Peki Özgür Erdursun neler söyledi? 

İşte Özgür Erdursun'un yaptığı açıklamalar;

"Memurlar, SSK ve Bağkur ile emekli sandığı emeklilerinin Ocak ayında alacakları enflasyon farkı bir nebze olsun netleşti diyebilirizi.Aralık ayı enflasyonu belli olmadı henüz ama beklentiler var. Büyük ihtimal beklentiler doğrultusunda çıkacak.

 

Asgari ücret dışındaki memurlar, memur emeklileri ve diğer emeklilerin alacağı enflasyon farkı;

SSK ve Bağ Kur emeklileri yüzde 38 enflasyon farkı alacak. Devlet memurları ve memur emeklileri yüzde 47 alacak. Bu neden fazla: Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme oranı da eklenecek. Memur ile memur emeklileri bu nedenle fazla zam alacak.

Eğer bu oranların üzerinde seyyanen bir refah payı artışı olmazsa, şu anki en düşük emekli aylığı 7500 TL. Bunda da bir iyileştirme olacak. Aksi halde yüzde 38'lik artış kök aylıklara yapılacak.

 

Kök aylıklara yüzde 38 artış sonrası 7500 lira alan kişiler yine 7500 lirada kalabilir. Hepsi olmasa da bir kısmı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ PARA OLACAK?

En düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesine çekilmesini bekliyoruz. Seçim öncesi bu rakam yine artırılabilir. Hatta şöyle yapabilirler: En düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkarırlar. Sonra tüm emekli aylıklarına yüzde 38'lik farkı eklerler. Bununla birlikte 10 bin liranın altında kalanlar 10 bin lira, üstünde olanlar kendi aylıklarını alacak.

EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA! 2 ZAM GELEBİLİR...

Seçime giderken Şubat ayında bir iyileştirme daha yapabilirler"

İlgili Haberler