Emekliye kötü haber: Bayram ikramiyesi enflasyona yenik düştü

Emekliye kötü haber: Bayram ikramiyesi enflasyona yenik düştü

Emekliler bayram ikramiyesini dört gözle bekliyordu. Ancak kötü bir haber geldi. 1000 TL bayram ikramiyesinde 2 yıldır hiç bir artış olmadı. Enflasyon yükseldi, ikramiye tutarı hep aynı kaldı.

Korona döneminde evlerinden çıkamayan emekliler, dört gözle bayram ikramiyesini bekliyordu... 2018 seçimleri öncesi yılda iki defa olmak üzere dini bayramlarda emeklilere 1.000 TL bayram ikramiyesi verileceği açıklanmıştı. Bu karar sonrası emekliler ilk ikramiyelerini 2018 yılının Haziran ayında aldı.

O tarihten sonra Türkiye ekonomisinde çok fazla şey yaşandı. Aynı yılın ağustos ayında yaşanan kur krizi sonrası dolar ve euro daha önce görülmemiş seviyelere çıkarken A’dan Z’ye her şeye de zam geldi. Enflasyon yüzde 25 seviyelerine kadar yükseldi.

İKRAMİYE TUTARI HEP AYNI KALDI

Dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal konu hakkında yaptığı açıklamada, “Ramazan ve Kurban bayramlarında, bundan sonra kalıcı olarak, emeklilerimizin tamamına bu ödemeleri yapacağız” demişti.  Söz konusu ödemelerin artacağını belirten Ağbal, “Gelecek yıllarda bunu bütçe kanunlarıyla da yapmak mümkün. Dolayısıyla her sene bunun artışını sağlayacak düzenlemeler ilgili yerlerde de yapılacak” diye konuşmuştu. Ancak aradan geçen 2 yılda emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde hiç artış yapılmadı.