Erdoğan 5 zincir marketi suçladı! Cevap Murat Ülker'den geldi: "Bu memleketin planlamacısı yok mu?"

Erdoğan 5 zincir marketi suçladı! Cevap Murat Ülker'den geldi: "Bu memleketin planlamacısı yok mu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar altüst oluyor" sözlerine cevap Murat Ülker'den geldi. "Biz yüzde 1 kazanıyoruz" ifadelerini kullanan Ülker, "Bu memleketin planlamacısı yok mu?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar altüst oluyor" sözlerine cevap Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den geldi. "Biz yüzde 1 kazanıyoruz" ifadelerini kullanan Ülker, "Bu memleketin planlamacısı yok mu?" diye sordu.

"MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEYE LÜZUM YOK"
Türkiye'nin büyük bir planlama sorunu olduğunu söyleyen Murat Ülker şunları kaydetti:

"Bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herhangi bir fahiş fiyat varsa (ürün) asla satılmıyor zaten. Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı.

"SADECE DOMATESTEN 35 MİLYON TL ZARAR ETTİK"

O dönem domates fiyatları indirildi. Sadece domatesten 35 milyon TL zarar ettik. Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı. Artık herkes TL’nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz."

"Ya bu memleketin planlamacısı yok mu?" diye soran Murat Ülker, "Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, “Aldığın fiyata satma” o zaman hakikaten Alaeddin’in cini lazım. “Aldığın fiyata satmayacaksın.” Nasıl olacak bu iş?" ifadelerini kullandı.

ŞOK Market'te uygulanan "Tarladan markete" konusuna da değinen Ülker, "Biz zaten bunu yapıyoruz. Sözleşmeli tarım diye bir şey var. Biz burada büyüklerden bir tanesiyiz. Muazzam mal alıyoruz ve onları satıyoruz” diye konuştu.

Ülker, başta bisküvi olmak üzere atıştırmalık ürünlerin fiyat hassasiyetini şöyle anlattı:

Bizim mallarda esneklik yok. Bizim mallar kuruş kuruş satılıyor. Örneğin 1 liralık ürüne zam yaparken 110 kuruş demek pratikte olmuyor. 125 kuruş yapınca da tüketici haklı olarak “Yüzde 25 zam yaptılar” diyor. Satışlar bir anda yarıya düşüyor.