Erdoğan'dan fiyat artışı savunması!

Erdoğan'dan fiyat artışı savunması!

"Artışları vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de Millet Bahçesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Dünya ekonomisindeki bozulma birçok alanda fiyat artışına neden oldu. Bu ülkemize de yansıdı. Özellikle enerjide önemli bir bölümünü kendimizden üstlenerek artışları vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık." dedi.

"Cari açığın azalması ve ülkenin kazancının artması milletimizin zenginleşmesi demektir. Bu milletimizin kurtuluş reçetesidir. Kurulan her fabrika ile, ortaya çıkan istihdam ile ülkemiz hedeflerine adım adım yaklaşmaktadır. 3 milyar doları geçen 106 kalem eserin toplu açılışını yapıyoruz. Sağlıkta 112 acil merkezini hizmete açıyoruz. TOKİ tarafından yapılan kapalı otopark ve Eskişehir Millet Bahçesi'nin resmi açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz.1250 ve 1500 yataklı iki ayrı yurdun açılışını da bugün yapıyoruz. Bu eserlerin şehrimiz ve size hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımları şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, firmalarımızı tebrik ediyorum. Eskişehir'imizi yatırımlarla, hizmetlerle donatmaya devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim ülkeye hizmet etmek nasip işidir. Rabbim bize 19 yıldır ülkeye hizmet etmeyi nasip etti." sözlerini konuşmasına ekleyen Erdoğan zamlar hakkında konuştu.

Artışları vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık

Erdoğan zamlarla ilgili "Ekonomide sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye'nin gerçek yerini göstermiyor. Türkiye'yi diplomasi ve ekonomide zora sokarak iktidarı değiştirmeyi planladıklarını söyleyenlerin amaçları herhalde ülkemizin menfaatlerini korumak değildir. Bunların vaatleri ile efelenenlerin de ülkeye hizmet etme derdinde olmadıkları ortadadır. Bunların bu defa da heveslerini kursaklarında bırakacağız.

Dünya ekonomisindeki bozulma birçok alanda fiyat artışına neden oldu. Bu ülkemize de yansıdı. Özellikle enerjide önemli bir bölümünü kendimizden üstlenerek artışları vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. 

Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir

stihdamı güçlendirecek, üretimi artıracak bir ekonomi planı ile bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata çevireceğiz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama elde edeceğimiz kazançlar ise nesiller boyu devam edecektir. Devletin uçaklarını satacaklarmış, zaten sizin yapacağınız bu! Siz bu devletin milletin neyi var, neyi yok nasıl bir an önce satarız siz onunla uğraşıyorsunuz." ifadelerini kullandı.