Et ve su ürünlerinde hedefi Ortadoğu

Et ve su ürünlerinde hedefi Ortadoğu

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği İdare Heyeti Başkanı Bedri Girit, yaptığı yazılı izahta, Orta Doğu ülkelerine ihracatta kanatlı, yumurta ve süt ürünlerinin ağırlıkta olduğunu belirtti

Bu doğrultuda Birleşik Arap Buyruklukları'nin (BAE) Abu Dabi şehrinde tertip eden Sial Middle East 2019 Fuarı'na ikinci kez katıldıklarını bildiren Girit, şunları kaydetti:

"Birleşik Arap Buyruklukları coğrafya ve nüfusu küçük bir ülke olmakla beraber kişi başı 48 bin dolara erişen ulusal geliri ile alım gücü yüksek bir nüfus. Kaliteli ürün isteği fazla. Türkiye hem su ürünlerinde, hem kanatlı sektöründe, hem de süt ürünlerinde son derece kaliteli ürünler üretiyor. Bu pazarda büyüme talihimiz çok yüksek. Birleşik Arap Buyruklukları üzerinden üzerinden yeni hedef pazarlara erişeceğimize inanıyoruz. Gıda güvenliği bağlamında zaruri olan sıhhat sertifikasının yanı sıra ayrıca tüm sığır ve kümes hayvanları ürünleri ithalatında İslami kaidelere göre kesilmiş olduğuna değin menşe ülkede tertip etmiş 'helal sertifikası' isteyen bir ülke. Bu pazara ihracat yapmak isteyen ihracatçılarımızın helal sertifikası almalarını öneriyoruz."

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği verilerine göre 2019'un 11 aylık döneminde Türkiye'ye 2 milyar 305 milyon dolarlık döviz kazandıran su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün ihracatının 1 milyar 51 milyon dolarlık dilimi Orta Doğu ülkelerine yapıldı.