FED'den korkutan açıklama: "Daha agresif hareket etmeyi düşünürüz"

FED'den korkutan açıklama: "Daha agresif hareket etmeyi düşünürüz"

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, enflasyon aşağı yönlü harekete geçene kadar para politikasının sıkılaştırılacağı ve agresif hareketlerin devam edebileceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, The Wall Street Journal'ın düzenlediği etkinlikte konuştu. Enflasyonu düşürecek araçlara ve kararlılığa sahip olduklarının altını çizen Jarome Powell, "Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmemiz gerekiyor ve bunu görene kadar zorlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Powell ayrıca, enflasyon baskılarının azaldığına ve enflasyonun düşüşe geçeceğine dair net ve ikna edici kanıtlar görmeleri gerektiğini de ifade ederek, "Bunu göremediğimiz takdirde, o zaman daha agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek." şeklinde konuştu.

"TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ"

"Finansal koşullar uygun, enflasyonun düştüğünü görüyoruz' diyebileceğimiz bir noktada olduğumuzu hissedene kadar gideceğiz" diyen ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, nötr oranları geçmeleri gerekse dahi tereddüt etmeyeceklerini sözlerine ekledi.