Fed'in 75 baz puanlık faiz artışını bildi! Selçuk Geçer'den yeni Fed faizi ve dolarla ilgili tahmin: Dolar 20 hayırlı olsun

Fed'in 75 baz puanlık faiz artışını bildi! Selçuk Geçer'den yeni Fed faizi ve dolarla ilgili tahmin: Dolar 20 hayırlı olsun

Ekonomist Selçuk Geçer, Fed'in faiz artırımına ilişkin konuştu. Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımını bilen Geçer, bir sonraki Fed kararına ilişkin de tahminde bulundu.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artırdı. Bu kararla Fed faizleri yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti. Fed, faiz artıracağının sinyalini de verirken 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirdi.

Fed'in faiz kararı ile ilgili ünlü ekonomist Selçuk Geçer YouTube kanalından canlı yayın açarak ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SELÇUK GEÇER 2 AY ÖNCE FED'İN 75 PUANLIK FAİZ ARTIRIMINI BİLMİŞTİ

2 ay önce yaptığı değerlendirmede "25 geldi, 50 baz puana çıktı bir sonrakinde 75 baz puanı bekliyorum" diyen Selçuk Geçer, FED'in açıkladığı son faiz artırımını doğru tahmin etti.

"100 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIRIMI GELEBİLİR"

75 baz puanlık faiz artırımının ne anlama geldiğini ve Fed'in neden bu kadar agresif faiz artırımı yaptığına ilişkin yorumlarda bulunan Geçer, "Bundan sonra 100 baz puanlık faiz artırımı gelebilir mi? Esas soru bu..." dedi. Selçuk Geçer sözlerinin devamında, "Çok yüksek ihtimal bundan bir sonraki adımda 100 baz puanlık faiz artırımı gelebilir." ifadelerini kullandı.

"DOLAR 20 HAYIRLI OLSUN"

Yayınının ardından bir de tweet atan Geçer, Fed faiz kararının yanı sıra dolarla ilgili de tahminde bulunarak, Fed 75 baz puan faiz arttırdı! Dolar 20 hayırlı olsun" dedi.