Geçim Sıkıntısı Çeken Vatandaş Ek Gelir Arayışına Girdi

Geçim Sıkıntısı Çeken Vatandaş Ek Gelir Arayışına Girdi

Her geçen gün daha da kötüye giden ülke ekonomisi sonucu vatandaş ek gelir arayışına girdi! İşte internetten yapabileceğiniz ek gelir fırsatları

İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreç sebebiyle bir çok vatandaş yeni gelir kapıları aramaya başladı. Türkiye'nin üzerindeki kara bulutlar her geçen gün hızla artarken, olan her zaman ki gibi vatandaşa olmaya devam ediyor. Neredeyse her şeye fahiş oranlarda zam yapılan bu güzel ülkede, vatandaşın cebindeki para git gide azalıyor. İnsanlar ailelerini geçindirebilmek için çok farklı yollar aracılığı ile ek gelir arayışlarına giriyor.

Türkiye'deki çalışma saatleri, vatandaşın ekstra bir iş yapmasına pek olanak sağlamıyor. Dünya çapında gelişen teknoloji sayesinde artık internet üzerinden kolaylıkla ek gelir elde edilebiliyor. Bizde bu özel haberimizde internet ortamında yapılabilen ek gelir olanaklarından bahsetmeyi hedefledik. Sunmuş olduğumuz bu ek iş olanakları, her seviyedeki internet kullanıcıları için makul düzeyde olup, dilerseniz zaman içerisinde kendinizi online kazanç sektöründe geliştirebilmeniz için de oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Açıklamalarımız 3 ana başlık altında toplanacak ve bu başlıklar altında da farklı dallara ayrılacaktır.

Ek Gelir Fırsatı #01: Anket Doldur Para Kazan!

İnternet üzerinden anket doldurarak para kazanma sistemleri hızlı şekilde artmaya ve insanların az da olsa gelir elde etmelerine yardımcı oluyor. Ülkemizde hizmet veren bir çok anket doldur para kazan sitesi bulunmakta. Bu sitelere ücretsiz olarak kayıt olup, gönderilen sorulara yanıt verdiğinizde, anketin uzunluğuna göre ortalama 10-12 TL'ye varan kazançlar elde edilebiliyor.

  • Nasıl Yapılıyor?

Öncelikle Türkiye'de ve dünyada bir çok anket sitesi yani araştırma firması olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bu kadar çok araştırma sitesinin içerisinde hangisi daha çok, hangisi daha az kazandırıyor deneme yanılma yöntemi ile araştırmamız ve güvenilirliğini sorgulamamız gerekiyor. Ufak bir tüyo verecek olursa, bir site ne kadar çok köklü yani ne kadar eski ise güvenilirliği o kadar yüksektir. Bu sebeple eski ve köklü sitelerle çalışmanızda her zaman fayda olacaktır.

  • Bu kısa detayı verdikten sonra anket doldurarak para kazanma sistemlerini basit şekilde anlatacak olursak:

Yerli ve yabancı olmak üzere sayısız oranda ürün ya da hizmet sahibi firmalar bulunmakta. Bu firmalar ürünlerinin ve hizmetlerinin kalitesini ve en önemlisi ise güvenilirliğini önceden bilmek, en azından bir tahminde bulunmak istemektedirler. Örneğin, bir gıda firması yeni çıkartacağı bir bisküvi çeşidi için herhangi bir anket sitesi ile anlaşıp, belirlediği özelliklerdeki insanlara, yeni çıkartacağı bu bisküvi çeşidi hakkında sorular soruyor. Anket sitesi de gıda firmasının istediği özelliklerdeki üyelerine bu soruları yönlendiriyor ve aldığı geri bildirimleri firmaya sunuyor. Sonuç olarak gıda firması, anket sitesine ödeme yapıyor, anket sitesi yani araştırma firması da üyelerine yani bu gıda firmasının sorularına yanıt veren üyelerine ödeme yapmış oluyor.

Kısaca süreç bu şekilde gerçekleşiyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, çok fazla anket sitesine kayıt olup çok daha fazla anket doldurmaktan geçiyor.

Ek Gelir Fırsatı #02: Google ile Para Kazan!

Bugün dünyanın en büyük firmalarından biri olan Google'ın bu günlere gelmesi elbette kolay olmadı. Oldukça basit ancak bir o kadar da zekice bir fikir olan arama motoru özelliğini farklı bir boyuta taşıyan iki arkadaş, bugün dünyanın sayılı zenginleri arasında. Bu büyük pastadan pay almak isteyen herkes kolaylıkla Google üzerinden para kazanabilir.

  • Nasıl Yapılıyor?

Aslına bakacak olursanız nasıl yapılmıyor diye sorsak çok daha kolay bir yanıt verebiliriz. Çünkü bugün internet üzerinden yaptığımız her işlemde neredeyse Google'ın bir hizmeti söz konusu. Bu hizmet öylesine uç noktalardadır ki bugün cebimizde taşıdığımız telefonlarımız bile Google'ın kontrolündedir.

  • Google'dan para kazanmayı kısaca anlatmamız mümkün değil ancak başlıklar halinde özet verecek olursak:
  • Satış ortaklığı yöntemi ile Google üzerinden yüksek oranda gelirler elde edebilirsiniz. Eğer satış ortaklığı sistemini çok iyi anlayıp kullanabilirseniz, belki de hayatınız boyunca bu işi yaparak geçiminizi sağlayabilirsiniz.
  • Blog yazarlığı yöntemi ile Google üzerinden AdSense reklamları başta olmak üzere bir çok reklam networküne başvuru yapabilir ve blogunuza alacağınız reklamlar sayesinde para kazanabilirsiniz.
  • SEO çalışmaları yaparak başta Google olmak üzere, az da olsa diğer arama motorları yardımıyla da ekstra para kazanabilirsiniz. Ayrıca SEO kurallarını yani arama motoru optimizasyonu kurallarını kendi blog sitenize uygulayarak da yüksek oranda gelir elde edebilirsiniz.
  • Ve tabi ki YouTube'u unutmamamız gerekiyor. Google'ın AdWords'ten sonraki en büyük gelir kaynaklarından biri olan YouTube'u çok farklı amaçlarla kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, para kazanma yolları hakkında öğrenmek istediğiniz en doğru sonucu Google size bir şekilde sunacaktır. Önemli olan doğru zamanda doğru adımlar atarak, en güncel yöntemleri en uygun şekilde uygulamaktır.

Ek Gelir Fırsatı #03: Sosyal Medya ile Para Kazan!

Facebook, Instagram, Twitch, Twitter, YouTube,Tumblr, Medium, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Reddit, Tiktok ve aklınıza gelebilecek onlarcası daha. Tüm bu mecralara her geçen gün yenileri ekleniyor, dolayısıyla insanlara yeni ek gelir fırsatları doğuyor.

  • Nasıl Yapılıyor?

Sosyal medya ile para kazanma özünde Google ile para kazanmakla benzerlik gösteriyor. Çünkü biliyoruz ki internet üzerinden yapılan her işlem Google'a çıkıyor, buna sosyal medyada dahil. Bu sebeple sosyal medya üzerinden ek gelir elde etmek evet Google ile para kazanmaya benzerlik gösterir, hatta bunu bir tık öteye taşıyıp sosyal medyayı ve Google hizmetlerini birleştirdiğimizde ortaya çok daha güzel sonuçlar çıkabilmektedir.

  • Google'da olduğu gibi sosyal medya aracılığı ile ek gelir elde etmenin tamamını burada anlatmamız ne yazık ki mümkün değil ancak kısaca başlıkla halinde özetleyecek olursak:

  • Satış yapmak sosyal medya aracılığı para kazanmanın en güzel ve kolay yoludur. Ayrıca ev hanımlarının internetten para kazanmak için seçtiği ilk seçenektir. Çünkü hem yapılması kolay hem de belli bir orana kadar vergi yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bu sebeple başta Instagram aracılığı ile olmak üzere bir çok ev hanımı, el işi vb. ürünleri satışa çıkartmakta ve hatırı sayılır oranlarda aile bütçelerine katkı sağlamaktadırlar.
  • Affiliate marketing yani satış ortaklığı sistemi belki de Google AdWords'ten sonra en çok sosyal medya aracılığı ile kullanılmaktadır. Elbette bunu sosyal medyanın kendine özgü reklam seçenekleri de dahildir. Bu sebeple affiliate marketing yani gelir ortaklığı sistemini bir kez daha ciddi şekilde araştırmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Sosyal medya üzerinden ek gelir elde edebileceğiniz bir diğer özellik ise danışmanlık hizmetidir. Uzmanı olduğunuz herhangi bir konu hakkında sosyal medya üzerinden danışmanlık hizmeti verebilir ve ekstra gelir elde edebilirsiniz.
  • Sosyal medyada yorumlarınıza ihtiyacı olan milyonlarca kullanıcı var. Sadece yorum yaparak bile sosyal medya üzerinden gelir elde edebilirsiniz.

İnternetten Gerçekten Ek Gelir Elde Edilebilir Mi?

Sunmuş olduğumuz bu 3 ana başlık ve bu başlıkların altında yer alan diğer yan kollar aslında birer isim ve yöntemden öte değildir yani sadece birer seçenektir. Eğer ülkemizin içinde bulunduğu bu buhranlı günlerde aileniz adına ekstra bir şeyler yapıp yeni kazanç yolları arıyorsanız oldukça çok seçeneğiniz var. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler bunlardan sadece bir kaçı...

Burada önemli olan bu ek gelir fırsatlarını gerçekten değerlendirmek istiyor musunuz ve bu işlere ayıracak vakti, kendi kişisel zamanınızdan feragat edip ayırabilecek misiniz? Öncelikle kendinize bu soruyu sormanız gerekiyor. Eğer gerçekten bu tür işler için vakit ayırabiliyorsanız, merak etmeyin gerisi kolay iş...

Kaynak: www.onlinedarphane.org