Gözler o günde: Pazartesi dolar kuru nasıl açılır? Uzman isimden uyarı

Gözler o günde: Pazartesi dolar kuru nasıl açılır? Uzman isimden uyarı

Merkez Bankası Başkanlığı’ndaki görev değişimi sorası dolar kurunda ne olacağı konusu merak ediliyor. Peki Pazartesi dolar kuru nasıl seyredecek?

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Merkez Bankası’nın faiz artırma kararından sonra hafta sonu hükümet tarafından piyasaları karıştıracak bir karar alındı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’ndan Naci Ağbal alınarak yerine Şahap Kavcıoğlu getirildi. Alınan kararın dolar kuruna olası yansımalarını teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu takipçileriyle paylaştı.

18 Mart Perşembe günü Naci Ağbal Başkanlığı’nda toplanan Para Politikası Kurulu aldığı kararla yüzde 17 olan politika faizini yüzde 19’a çıkardı. Karar sonrası dolar kuru sert bir şekilde aşağı düşerek haftayı 7.21 TL seviyesine kapattı. Hafta sonu ise çok konuşulacak bir karar imza atan iktidar TCMB Başkanı Naci Ağbal’ı görevden alarak yerine Şahap Kavcıoğlu getirdi.

DOLAR KURU PAZARTESİ NE OLUR?

Milli Gazete'nin haberine göre, Ekonomi piyasalarını çok yakından ilgilendiren karar sonrası dolar kurunun pazartesi günü 7.44 TL seviyelerinde açılış yapabileceğini daha sonra ise 7.77 TL’ye kadar çıkabileceğini öne süren Tunç Şatıroğlu beklentilerini paylaştı

Şatıroğlu “Dolar kurunun 7.77 TL’den bir dirençle karşılaşmasını bekleriz. Bu seviyeden elindeki doları bozduranlar olabilir” diyen Şatıroğlu, bu satış beklentisinin gerçekleşmemesi halinde dolar kurunun 7.85’e kadar yükseleceğini bu seviyenin ABD 10 yıllıklarındaki faiz gevşeme nedeniyle geçilebilmesinin oldukça zor olduğunu öne sürdü.

Hafta başıyla beraber dolar almayı düşünen vatandaşları uyaran Şatıroğlu “ Dolar alayım da para kazanayım diyorsanız. Satmaya da hazırlı olarak alın” dedi