Gram altın 397 lira!

Gram altın 397 lira!

Altın haftanın son gününde de düşmeye devam ediyor. Altının gramı aylar sonra 400 liranın altına düştü ve 397 liraya geriledi.

Altın haftanın son gününde de düşmeye devam ediyor. Altının gramı aylar sonra 400 liranın altına düştü ve 397 liraya geriledi.

Altın fiyatları haftanın son iş gününe düşüşle girdi. Altın fiyatlarındaki düşüş gümüş fiyatlarına da kısmen yansıdı. Dün Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 17'de sabit tutma kararının ardından altın ve gümüşte düşüş yaşandığı görüldü. Altında psikolojik eşik kırıldı ve aylar sonra Gram altın 400 liranın altına düşerek 397 liraya geriledi. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu altın ve gümüşle alakalı sosyal medya hesabından analizlerde bulundu.

ALTININ ÇIKIŞI İÇİN ŞARTLAR HAZIR

Altın fiyatlarıyla birlikte altının onsu da düşüşe geçti. Altının ons fiyatı 1774 dolar seviyesine geriledi. Altındaki düşüşü Twitter hesabından değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, "Altın tekrar 1763 desteğine kadar geldi. Göstergeler aşırı satış bölgesine geldi ve neredeyse dibi buldu. Yükselişe geçmesi için teknik şartlar hazır. Haber akışı da destek olursa haftaya yükselişlerin başladığını görürüz." İfadelerini kullandı.

GÜMÜŞDEKİ DÜŞÜŞ SINIRLI KALDI
Gümüş fiyatlarındaki düşüş altına göre daha sınırlı kaldı. Gram gümüş 6 lira 4 kuruştan işlem görürken gümüşün ons fiyatı ise 27 dolara geriledi. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu gümüşün altından daha güçlü kaldığını söyledi. Şatıroğlu, "Gümüş tarafında fazla bir hareket yok, bant hareketi yapıyor diyebiliriz. Altın çıkınca gümüş daha güçlü çıkacaktır." iddiasında bulundu.