Gram altın fiyatları ne olacak? "Çok zirveler göreceğiz..."

Gram altın fiyatları ne olacak? "Çok zirveler göreceğiz..."

ABD Merkez Bankası (Fed), mesajları sonrası bir süredir düşüş bandında duran altın Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişe geçti.

ABD Merkez Bankası (Fed), mesajları sonrası bir süredir düşüş bandında duran altın Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişe geçti.

Fed, piyasa beklentileri dahilinde politika faizini yüzde 0-0,25 arasında sabitledi. Açıklama metninde, ekonomideki ilerlemenin devam etmesi durumunda varlık alım hızındaki yavaşlamanın gündeme alınabileceği duyuruldu. Fed Başkanı Jerome Powell, yaptığı değerlendirmede teşviklerin geri çekilmesi sürecinin 2022 ortasında son bulmasının uygun olabileceğini söyledi.

Fed’in varlık alımını azaltmaya başlaması ve görece daha şahin bir para politikası izlemesi uzun vadede altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaratabilir. Altın fiyatları, Fed'in 2023'e kadar iki faiz artırımı gördüğü ve daha para politikasında sıkılaşmanın başlayabileceğine işaret ettiği Haziran ayı toplantısı sonrasında yüzde 5'ten fazla değer kaybetmişti.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI, ALTIN YÜKSELECEK Mİ?
Uzun süredir beklenen faiz kararını açıklayan Merkez Bankası faizi yüzde 19 seviyesinden 100 baz puanlık düşüşle yüzde 18’e çekti. Gerçekleşen Merkez Bankası kararının ardından altın fiyatlarında yeniden bir değişim rüzgarı yaşanması bekleniyor.

Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki zıt hareketlerin birbirini dengelemesiyle Ağustos başından bu yana dar bir fiyat aralığında işlem gören gram altın, yeni haftaya 486 TL seviyesinde başlamıştı. Gram altın, dolar/TL’deki yükselişin küresel altın fiyatlarındaki düşüşü dengelemesiyle 496 TL civarında işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ: ÇOK ZİRVELER GÖRECEĞİZ!
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası faiz kararı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. "Daha çok zirve göreceğiz" diyen Memiş, "Emtia fiyatlarının gram/TL bazında daha çok zirveler göreceğiz." diyerek yatırımcıları uyardı.