Gümrüğe takılmayan ürünlere vergi geldi

Gümrüğe takılmayan ürünlere vergi geldi

Gümrüğe takılmayan ucuz ürünlere dolaylı vergi getirildi.

Yurt dışından yapılan alışverişlerde belirli bir tutarın altındaki alışverişlere gümrük vergisi ödenmiyor. Bu tutar, 2016 yılına kadar 75 Euro'ydu. 2016'daki düzenlemeyle 30 Euro'ya düşürüldü. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında ise 30 eurodan 22 euroya düşürülmüştü. Ancak son düzenlemeyle yurt dışından alışverişlere dolaylı vergi geldi.

Webrazzi'nin haberine göre, geçtiğimiz günlerde ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında Çin üzerinden Türkiye'ye 26 milyon mektup gönderildiğini ve mektupların içindeki ürünlerden herhangi vergi alınmadığını dile getirmişti. Yaptığı konuşma ile değeri 22 euronun altında olan ürünlerden vergi alınabileceğinin sinyallerini de veren Albayrak, Türkiye ekonomisini desteklemek ve adımlar atmak zorunda olduğunun da altını çizmişti.

Albayrak’ın yaptığı açıklamalardan günler sonra yurt dışından alışveriş yapan kişilerin karşısına gümrük sunum ücreti ve damga vergisi gibi ibareler çıktı. 5,20 TL olan ücretlendirme gümrük sunum ücreti ve damga vergisi olarak adlandırılıyor.

Gümrüğe takılmayan ürünlere vergi geldi

Ağırlığı 2 kg’nin altında olan ve gümrüğe takılmayan her ürün için 4,50 TL gümrük sunum ücreti ve 0,70 TL gümrük vergisi olmak üzere toplamda 5,20 TL ücret ödenecek.

En fazla 22 Euro'ya kadar yurt dışından satın alınacak her ürün için 5,20 TL ödenecek.