Halkın enflasyonu TÜİK’in iki katı

Halkın enflasyonu TÜİK’in iki katı

İYİ Partili Ümit Dikbayır, eşiyle alışverişe çıkıp fiyat karşılaştırması yaptı. Milletvekili, sokaktaki enflasyonu 27 gün arayla ölçtü. TÜİK bu ayki enflasyonu yüzde 2.13 olarak açıklarken, halkınki yüzde 4.8 çıktı…

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, eşiyle birlikte halkın enflasyonunu 27 gün arayla ölçtü.

Dikbayır, önce 3 Ekim sonra da 30 Ekim günü aynı market ve pazara gidip aynı ürünleri aldı, aradaki fiyat farkını kalem kalem hesapladı. 3 Ekim’de makarna, yumurta, yoğurt, peynir, süt, yağ, ekmek, pirinç, sebze, meyve, bulgur, nohut, çay, tavuk eti, bebek bezi, tuvalet kağıdı gibi zaruri ihtiyaçlara 499 TL 27 kuruş ödeyen Dikbayır Ailesi, 30 Ekim’deki aynı alışverişe 523 TL 25 kuruş verdi.

Çiftin; 4 kişilik bir ailenin bir haftalık ihtiyacı kadar olan; hijyen ürünleri, deterjan, şampuan, meşrubat ve çocuklar için bisküvi, çikolata, kırtasiye malzemesi olmadan yaptıkları alışveriş 27 günde toplam 23 TL 98 kuruş zamlandı. Artış oranı ise yüzde 4.80’e ulaştı. Ümit Dikbayır, “İktidarın enflasyonu ve milletin enflasyonu arasında farkı ortaya koyduk. Bir ailenin en hayati ihtiyaçlarını içeren pazar ve market alışverişi yaptık. Sonuç ortada. Açıklanan enflasyon yüzde 2.13, halkın enflasyonu ise yüzde 4.8… Hayallere mi inanacağız? Gerçeklerle mi yüzleşeceğiz?” diye sordu.