İhracatçı tek tuşla destek alacak

İhracatçı tek tuşla destek alacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracat destek başvurularının yeni yılla birlikte tek tıkla olacağını söyledi

Ticaret Bakanı Pekcan, ihracatı özendirme ve kolaylaştırma kapsamında yeni yılla birlikte daha kolay bir sisteme geçeceklerini açıkladı.

Pekcan ihracatçıyı, halihazırda Ticaret Bakanlığı olarak ihracat ürünlerinin üretiminden pazarlamasına, tasarımından markalaşmasına, pazar araştırmasından küresel tedarik zincirine kadar 100'den fazla birmde desteklediklerini belirtti.

İhracatçının bu desteklere daha kolay ulaşması ve bürokratik işlemleri tekrar tekrar yapmaması için bu kolayllık sağlayan altyapıyı kurduklarını belirten Pekcan sözlerine şöyle devam ettii; "Geliştirdiğimiz Destek Yönetim Sistemi ile ihracatçılarımızın bu bürokratik işlemler için harcadıkları zaman ve katlandıkları maliyetin önüne geçecek bütünsel önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. İhracatçılarımız, başvurularında, destek türü ne olursa olsun aynı evrakı ilgili birimlere defalarca sunmak zorunda kalmayacak. Bilgi ve belgeler sisteme bir kereye mahsus tanıtılacak ve başvurular sisteme eklenen destek modüllerine yönlendirilecek."