İki üniversite mezunu çiftçi isyan etti: “İthal etmediğimiz çiftçi kaldı onu da ithal edelim"

Afyonkarahisar'da esnaf ve çiftçi isyanda. İki üniversite bitirdiğini söyleyen bir çiftçi, " Biz arazileri satıyoruz, hayvanı satıyoruz. İthal etmediğimiz çiftçi kaldı onu da ithal edelim" diye isyan etti.

CHP Denizli Milletvekili Biçer Karaca, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar'da esnaf ve çiftçiyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Çiftçinin morali çok iyi, rekor gelir elde ediyor" açıklamaları gündemde tartışılırken, tarım ürünleriyle ünlü Afyon'da çiftçi yeterli desteği alamadığı için tepkili.


500 dekar arazi işleten ve 2 üniversite bitirdiğini söyleyen bir çiftçi, "Kooperatiften arıyorlar yem çekecek misiniz diye, çeksek ne olacak? Biz hayvanları satıyoruz, arazileri de satıyoruz. İthal etmediğimiz bir çiftçi kaldı onu da ithal edelim. Geçen sene 73 liraya aldığım yemi 116 liraya aldım. Geçen yıl 86 liraya gübre aldım, şu anda 156 lira" dedi. Ziraat Bankası'na 1 milyon TL borcu olduğunu söyleyen çiftçi, "Borcum olduktan sonra hayvanları satacağım, kapatacağım, durum bu" diyerek çaresizliğini anlattı.


"YUKARIDAN BİZE BİR ŞEY KALMIYOR"
Termal otelleriyle meşhur, turistlerin uğrak noktalarından olan ve geçiş noktaları üzerinde bulunan şehirdeki esnaf  da CHP heyetine zor durumda olduğunu anlattı. Bir esnaf, Biçer Karaca'nın "Desteklerden yararlanabiliyor musunuz?" sorusuna, "Yukarıdan bize bir şey kalmıyor ki. Yardımı küçükten büyüğe yapacaksın. Benim 3 milyon TL cirom olsa neden destek isteyim. 3 senedir sigorta yatıramıyorum. Gidişatımız hiç iyi değil" dedi.


"AYLIĞIM YETSE BU İŞİ YAPMAM"
Emekli olduğu halde sokakta çalışmak zorunda kalan bir ayakkabı boyacısı, "Öğle ezanı okundu daha yeni siftah ediyorum. Benim aylığım yetse ben bu işi yapmam. BAĞKUR'dan emekliyim. Aylığım 4 yılda 1730 lira oldu" sözleriyle milletvekillerine dert yandı.