İktidar medyasında yaprak dökümü

İktidar medyasında yaprak dökümü

TürkMedya bünyesindeki Star ve Güneş gazeteleri kapatıldı. Güneş, Akşam gazetesinin içinde bir ek olarak devam edecek. Star ise, 1 Ocak’ta son kez basılacak.

İktidara yakın medyada yaprak dökümü sürüyor. TürkMedy grubuna ait iki gazete kapatıldı. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra her iki gazetede de pek çok yazar ve gazeteci işten çıkarılmış, Star Matbaası ve Akşam Life eki de kapatılmıştı.

TürkMedya grubu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 3,5 ay kaldığı Pınarhisar Cezaevi'nde kendisiyle birlikte yatan Hasan Yeşildağ'a ait.

Uzan grubu tarafından, medya üzerinden Türkiye’nin siyasi hayatında daha fazla söz sahibi olmak amacıyla 1999 yılında kurulan Star Gazetesi, 2004’te TMSF el koyana kadar aynı grupta kalmıştı.

Önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aşkını medyadan ilan eden Ethem Sancak’a satılan gazete, sonraki süreçte Hasan Yeşildağ tarafından alınmıştı.

Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yönetimde olduğu dönemde Star gazetesinin 'reklam geliri' adı altında yüksek meblağlarla finanse edildiği, CHP’li Ekrem İmamoğlu ile birlikte bu kaynakların kesildiği iddia edilmişti.

YURT HABER