İslam Memiş'ten korkutan sözler... Dolar, gram altın, kripto borsası ve piyasaların çöküşü!

İslam Memiş'ten korkutan sözler... Dolar, gram altın, kripto borsası ve piyasaların çöküşü!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatları ile ilgili korkutan bir açıklama geldi. Çarpıcı yorumlarda bulunan İslam Memiş, altın ve gümüş üzerindeki baskıya dikkat çekti...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Beyaz TV'de yayınlanan 'Her Açıdan' isimli programda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş'in altın ile ilgili sarf ettiği sözler ise korkutucu boyuttaydı.

İSLAM MEMİŞ: BEN OLSAM DÖVİZ BİRİKTİRMEM

"Ben olsam döviz biriktirmem" diyen İslam Memiş şu ifadelerle yaklaşan tehlikeye dikkat çekti:

"Birkaç aydır döviz tarafına kayanlar yine arttı. Önümüzdeki aylarda yine kur tarafında atak olma ihtimalini yüksek görüyorum. FED'in faiz artırımı sürecek, dolar tarafından bir değer artışı söz konusu olabilir. Her şeyin maliyeti dolar kaynaklı olduğu için herkesi ilgilendiriyor. Dövizi yatırım aracı olarak kullanmalı mı? Bu kişilerin eğitim, gelirine göre çeşitlilik gösteriyor. Ben olsam ve Türk Liram olsa döviz biriktirmem. Benim tam tersim düşünen vatandaşların ise döviz biriktiriyorsa, dövizi çeşitlendirmesi gerekiyor. 

DEĞERİ ARTMIŞ BİR ŞEYİ Mİ SATIN ALIRSINIZ, DEĞERİ AZALMIŞ BİR ŞEYİ Mİ?


"Doların endeksi 88'den 104 seviyesine kadar yükseldi. ABD'de enflasyon bir tık geriledi ama doların artışı sürdü. Dolar karşısında ise bazı para birimleri aşırı değer kaybetti. Sterlin ve euro paritede kaybettiler. Bunlar da dolar gibi döviz. 1.37'den 1.23'e gerilemiş bir sterlin ve 1.12'den 1.05'e gerilemiş bir euro karşımızda. Değeri artmış bir şeyi mi satın alırsınız, yoksa değeri azalmış bir şeyi mi?"

"ENFLASYON DEMEK ALTIN DEMEKTİR, GÜMÜŞ DEMEKTİR"

"Bir de altın ve gümüşün de bilerek ve isteyerek baskılanması var. Küresel finans sistemi aslında çöktü. Vatandaşlar bunu çok net göremiyor. Ülkeler öyle bir savaş içindeki herkes kendi parasının değerli olmasını istiyor. Bir mücadele var, tüm merkez bankalarının ortak bir şekilde, kontrollü bir şekilde mücadelesi var. 'Patlayan bir enflasyona karşı mücadelemizi sürdürüyoruz, faizi artırma sürecindeyiz. Piyasaları kaosa sürüklememek için altın ve gümüş gibi emtiaları baskılamamız gerekiyor' diyorlar. Enflasyon demek altın demektir, gümüş demektir. Bu fiyatları ne kadar baskılarsanız enflasyonla mücadeleniz o kadar kolay olur."

"2020'DE ALTIN SATTINIZ, ENFLASYONU PATLATTI"

"İddiam şu ki dünya altın konseyinde net bir rakam yoktur. Dünyadaki merkez bankaları kovid 19 krizini altın rezervlerini satarak atlattı. 2020 yılında altın sattınız, enflasyonu patlattı ve altın satmaya devam ettiniz. Buna rağmen altın rezervi neden azalmadı? Balon bir rezerv var. Karşılığı olmayan bir rezerv var."

"FİNANS PİYASALARI ÇÖKER"

"Baskılanmanın diğer bir önemli nedeni... Altının ons değeri 1800 ile 2000 dolar bant aralığı içinde tutuluyor. Neden? 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmasına merkez bankaları müsaade ederse insanlar enflasyonu daha çok hisseder ve finansal piyasalar çöker. İkincisi ise 1800 doların altına sarkarsa bütün yatırımcılar altına hücum edecek ve dolayısıyla kendi paralarına yatırım yapmayacaklar. Bu da merkez bankalarının işine gelmiyor."

"MERKEZ BANKALARI KRİPTO PARA PİYASASINDA SAVAŞ BAŞLATTI"

"Merkez bankaları kripto para piyasasında bir savaş başlattı ve çökertiyor, ikincisi borsa tarafında bir bant aralığı belirlendi ve kontrollü bir şekilde bu aralıkta devam edildi. Ukrayna ve Rusya arasında çatışma başlatıldı. 2-3 yıl böyle devam edecek. Çünkü insanların dikkatini bir yere çekmek lazım."

"ŞİDDETLİ BİR HİPER ENFLASYON FİYATLAMASI GELECEK"

"Enflasyon nedeniyle tüm dünyada insanlar fakirleşirken alım gücü azalmışken sosyal dokunun bozulmaması, toplumsal isyan çıkmaması için dikkatler Rusya'ya çevrildi. Bugün Rusya'daki savaş gündemden çıktı. Belki 1 ay sonra barış güvercinleri havada uçuşacak, 1 ay da bununla piyasayı oyalayacaklar. Ancak ondan sonraki ay daha şiddetli bir hiperenflasyon fiyatlaması gelecek"

"DOLAR ALARAK DA GRAM ALTIN ALARAK DA PARA KAZANAMAZSINZI"

"Döviz alarak da gram altın alarak da para kazanamazsın ancak birikimlerini korursun. Kazanç sağlayamazsın paranı korursun. Doların son 10 yıllık getirisi yüzde 225 civarındaysa altının yüzde 423 civarında. Altın gibi gümüş gibi değerli madenleri gerçek bir para gibi görürseniz daha isabetli kararlar vermiş olurlar. Bunu ben değil tarih söylüyor. Örneğin evlendiniz takılarınız kenarda duruyor. 100 çeyrek altınız var diyelim. 10 yıl önce 100 çeyrek altın ne kadardı, şimdi ne kadar. Bunun hesabını yaparak bunu anlayabilirsiniz. Alım satımlarınızı gram üzerinden hesaplayın. Yarım gram altın çıktı, insanlar düğünlerde yarım gram takıyor. Yakında gümüş de takılmaya başlanacak."

"GRAM ALTIN ÖYLE BİR NOKTAYA GELECEK Kİ..."

"Gram altın alamıyorsanız gram gümüş biriktirebilirsiniz. Her ay 3-5 gram kenara koyulabilir. Çin, ABD ve Avrupalı şirketler gümüş stokluyor. Gümüş öyle bir noktaya gelecek ki, akla hayale gelmeyecek rakamlarla karşı karşıya kalacağız. Gümüş konusunda farkındalığı olmayan vatandaşlarımız varsa bence gümüşü ihmal etmemeli."