İslam Memiş'ten tatile çıkacaklara önemli tavsiyeler

İslam Memiş'ten tatile çıkacaklara önemli tavsiyeler

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Birbilenesorduk'a konuştu. Memiş, yaptığı açıklamalar ile tatile çıkacaklar için yatırım uyarılarında bulundu.

Altın ve Patra Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tatile çıkarken hesaba katılmayan ödemelerin can sıkıcı bir durum yaratması durumuna karşı mutlaka bütçe kontrolü yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

"BÜTÇEYE SADIK KALARAK TATİLİ TAMAMLAYIN"

İslam Memiş, "Biliyorsunuz yüksek bir enflasyon var hayat oldukça pahalı ve bütçe kontrolü özellikle hane halkı için çok önemli olmaya devam ediyor. Bu süreçte tatile çıkmadan önce yapabileceğimiz harcamaları ve yapabileceğimiz harcamalara önceden bir bütçe hazırlamamız gerekiyor. O bütçeye de sadık kalarak tatilimizi tamamlamamız gerekiyor." dedi.

"GİDECEĞİNİZ YERİ ÖNCEDEN ARAŞTIRIN"

Tatile çıkacaklar için ekonomi tavsiyelerinde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tatile gitmeden önce mutlaka gidilecek yer ile ilgili bilgi edinilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti. Memiş bu konu ile ilgili "tatile çıkmadan önce tatile gideceğimiz bölgenin koşullarını, imkanlarını, ulaşımı hangi tarafta daha kolay veya nerede daha ucuz bir şekilde gezebiliriz, nelerden faydalanabiliriz gibi plan programı yaparsak tatilimiz biraz daha bütçe anlamından rahat geçebilir." ifadelerini kullandı.

"BİRİKİMLERİNİZİ EVDE BIRAKMADAN GİTMEK GEREKİYOR"

Tatile çıkacaklara verdiği tavsiyeler kapsamında, evlerde tutulan fiziki varlıklar ile ilgili de konuşan İslam Memiş, en doğru olanın bu gibi fiziki varlıkları tatile çıkmadan önce koruma altına almak olduğunu söyledi. İslam Memiş, "Bankadan kasa kiralayabilirsiniz ya da güvendiğiniz eşiniz olsun akrabanız her kimse fotoğraflarını çekmek suretiyle notunu tutmak suretiyle güvendiğiniz bir insana geçici olarak da bırakabilirsiniz. Ama önemli olan bence fiziki birikimleri veya tasarruflarınızı değerli eşyalarınızı evde bırakmadan gitmek gerekiyor." uyarısında bulundu.