İşte 'serpme kahvaltı' denilen görgüsüzlüğün bilançosu

TİSVA'nın araştırmasına göre Türkiye'de yılda 214 milyar liralık gıda israfı yapılıyor.

15 Eylül 2019 Pazar 13:14
İşte 'serpme kahvaltı' denilen görgüsüzlüğün bilançosu

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Türkiye'nin gıda israfı tablosunu açıkladı.

Türkiye'nin gıda israfı tablosunu açıkladı. Buna göre, son dönemde yaygınlaşan serpme kahvaltılar, yıllık 100 milyar liralık israfa neden oluyor.

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye'de yılda 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığını hesaplayan TİSVA, bu miktarın 12 milyon tona denk geldiğini ortaya koydu.

TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, dünyada 67 ülkenin yer aldığı 'gıda kaybı ve israf' başlığı altında yapılan çalışmada Türkiye'nin 65. sırada bulunduğunu belirtti.

Son zamanlarda yaygınlaşan serpme kahvaltı kültürü nedeniyle yaklaşık 100 milyar liralık gıdanın israf edildiğini belirten Akgül, kahvaltıda gelen zeytin, peynir, domates, tereyağı, reçel, yumurta ekmek gibi gıdaların birçoğunun tüketilmediği için çöpe gittiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Serpme Kahvaltı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.