JCI Beşiktaş Proje: Federal Hareketler

JCI Beşiktaş Proje: Federal Hareketler

JCI Beşiktaş aktif vatandaş misyonu ile Yetiştirme Yurdunda büyüyen ve 18 yaşını doldurmak üzere olan, imkanları dezavantajlı, meslek edinme fırsatı olmamış kız çocuklarının gelecek hayatlarına dokunuyor.

JCI Beşiktaş Şubesi (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Beşiktaş Şubesi), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Federal Coffee Company ‘Federal Hareketler Projesi’ ile bir araya gelerek Sevgi Evlerinde yaşayan 17-19 yaş aralığındaki kız çocuklarına meslek edindirmek ve istihdam sağlamak amacıyla kollarını sıvayarak, ortak bir projeye imza attılar.

Özgürlük, Bilgi ve Gücü Bir Araya Getiren Kahve: Federal Coffee

2015 yılının Mart ayında Sam Çeviköz ve Levent Koçarslan tarafından kurulan Federal Coffee Company, bugün Türkiye’de 7 şubesi ve 100’ü aşkın çalışanı ile farklı illerde hizmet vermektedir.

Kahveye ilişkin eğitimler ve tadım notları düzenleyerek kahve kültürünü arttırmayı amaçlayan Federal Coffee Company kahve üretiminin yanı sıra kahveye gönül vermiş kişiler için eğitimler düzenleyerek bu kişileri de işin mutfağına sokuyor.

6 kişilik profesyonel eğitim kadrosu ile bugüne kadar 50’yi aşkın kişiye Sertifikalı Barista Eğitimi veren Federal Coffee Company “Sevgi Evlerinde yetişen Kız Çocuklarına Pozitif Ayrımcılık’  projesinde de gönüllü, sponsor ve paydaş olarak yer almaktadır.

Küresel Girişimcilik ve Liderlik Ağı: JCI

JCI Beşiktaş ve Federal Coffee Company girişimci ve fark yaratma özellikleri ile ortak bir paydada buluşup büyük bir paydaşlığa adım atmışlardır.

105 yıllık bir geçmişe sahip Uluslararası nitelikte bir Dernek olan Genç Liderler ve Girişimciler Derneği,  18-40 yaş arasındaki Üyelerinin Liderlik ve Girişimcilik ruhunu besleyen ve destekleyen , yaşadığı toplumun bütününde pozitif değişim yaratmayı hedefleyen, yaklaşık 200.000 aktif üyesi ile, 118 ülke ve 5.000 den fazla şubede örgütlenmiş kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.

1986’dan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren JCI, toplumda fark yaratan liderler, girişimciler ve aktif vatandaşlar yetiştirmeyi kendine görev edinmiştir.

2015 yılında kurulan JCI Beşiktaş, bugüne kadar toplumu ilgilendiren birçok konuda Birleşmiş Milletlerin Küresel Kalkınma Hedeflerini kendilerine pusula edinerek projeler yapmış, etkinlikler düzenlemiş, hem bireylerde hem de toplum genelinde farkındalık yaratmayı amaçlamış ve başarmıştır.

Ülkemizin en seçkin Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi olan JCI Türkiye’nin, lokomotif şubelerinden biri haline gelen JCI Beşiktaş, her geçen gün aktif üye sayısını arttırmakta olup, günümüzde 39 üyeden oluşmakta, diğer STK’lara da model oluşturabilecek projeler geliştirmektedir. 

Proje hakkında bilgilendirildiği andan itibaren projeye dahil olan ve proje ekibi ile aynı heyecanı paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin verdiği güvenle proje ivme kazanmış ve hızla sonuca doğru ilerleme kat etmiştir.

Bu anlamda JCI Beşiktaş, Federal Coffee ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak Sevgi Evlerinden seçilen, 18 yaşını doldurmak üzere ve mesleki eğitimi bulunmayan kız çocuklarının, Federal Coffee tarafından verilecek Barista Eğitimi almasını sağlayacak.

 Yurt dışında da geçerliliği olan Barista sertifikasını alan kız çocuklarına, Federal Coffee’ nin şubelerinde veya Federal Coffee referansı ile istihdam edilmeleri ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları sağlanacaktır.

 

JCI Beşiktaş Şubesi ve Projeleri ile ilgili detaylı bilgi için https://linktr.ee/jcibesiktas adresini ziyaret edebilirsiniz.

1.jpgbb.jpg