Kalkınma idareleri cimri çıktı

Kalkınma idareleri cimri çıktı

Kalkınma idarelerinin ödeneklerini kullanmadığı ortaya çıktı. Ödeneklerin çok küçük bir kısmının kullanılmış olmasını Elvan, “Hak edişler geldikçe ödeniyor” şeklinde yorumladı.

Bölgelerin kalkınması için oluşturulan kalkınma idareleri yine ödeneklerini kullanmadı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün Kalkınma Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Komisyon üyesi CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, GAP’ta 138 milyon liralık toplam ödenek olduğunu, 35 milyon lirasının harcandığını, sermaye gideri olarak da 47 milyondan 17 milyon lira harcama yapıldığına dikkat çekti.

Kuşoğlu, Doğu Karadeniz Projesi’nde (DOKAP) 131 milyonluk başlangıç ödeneğinin 22 milyonu, Konya Ovası Projesi’nde (KOP) de 163 milyonluk ödeneğin 3 milyon 928 bin lirasının harcandığına işaret etti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kuşoğlu’nun eleştirisine şu yanıtı verdi: “Tabii, bölge kalkınma idareleri parayı aktarırken hak ediş usulüne göre yapıyor yani hak ediş gelmeden o parayı aktaramıyor. Hak edişler, yılın sonunda geliyor. Ama arkadaşların bana verdikleri söz ‘Yıl sonuna kadar biz harcayacağız’ şeklinde.”