Köprüden aldıkları ücret azmış!

Köprüden aldıkları ücret azmış!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Osmangazi Köprüsü'nde garantinin yüzde 25'i kadar para topladıklarını belirterek, "Şu anda 44,5 dolar almamız gereken köprüden geçiş ücreti olarak 15 dolar artı KDV alıyoruz" dedi

Bakan Turhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) yatırımları ve garanti ödemelerine ilişkin çok sayıda soru geldiğini belirten Turhan, bu şekilde yapılan yatırımlarda özel sektörün dinamizminden yararlanıldığını söyledi. Bu finansman modeliyle daha fazla yatırımın kısa sürede vatandaşın hizmetine sunulduğunu ve sunulmaya devam edeceğini dile getiren Turhan, özellikle otoyol projelerinde kullanılan bu modelin, önem ve önceliğinin trafiğin yoğun olduğu ve ulaşımda trafik hacminin mevcut yollardaki kapasiteyi karşılayamadığı güzergâhlarda kullanıldığını anlattı.

HERKES VERGİ ÖDÜYOR
Turhan, projelere ödenen garanti gelirlerinin geçmeyenlerden alındığına ilişkin eleştirileri anımsatarak, "İstanbul'da yapılan projelerin vergisi, Kars'tan ödendiği gibi Van'da yapılan projelerin vergisini de İzmirli vatandaşımız ödüyor. Bu ülkenin her tarafı bizim için bir. Orada sosyal amaçlı projeler yapıyoruz. Trafik hacmi yeterli olmayan yerlere bölünmüş yollar yaptık, bölgenin kalkınması hızlandı." diye konuştu.