Koronavirüs aşı fiyatları altına darbe vurdu

Koronavirüs aşı fiyatları altına darbe vurdu

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılara ilişkin haber akışı piyasalarda bahar havası estirmeye devam etmekte. Altının onsu %2 değer kaybederek bin 835 dolara gerilirken, ABD borsaları yükselişe geçtiği öğrenildi.

Koronavirüse karşı geliştirilen aşılara ilişkin haber akışı piyasalarda bahar havası estirmeye devam ediyor. Altının onsu yüzde 2 değer kaybederek bin 835 dolara gerilirken, ABD borsaları yükselişe geçtiği duyuruldu.

Dünya genelinde yaklaşık 1.4 milyon insanın yaşamını yitirmesine neden olan ve 60 milyondan fazla insana bulaşan kroonavirüse karşı mücadelede son dönemde umut verici haberler gelmeye devam ediyor.

Hem Pfizer – BioNTech hem de Moderna geçen hafta geliştirdikleri Covid aşılarının yaklaşık yüzde 95 etkili olduğunu gösteren ön sonuçlarını duyurduğu biliniyor.

Bugün ise Oxford Üniversitesi’nin AstraZeneca şirketiyle birlikte geliştirdiği aşının virüse karşı yüzde 70 koruma sağladığı belirtildi.

AstraZeneca aşısının diğer aşılara göre çok daha ucuz olacağı, kolay depolanması nedeniyle dünya çapında dağıtımının daha kolay olacağı haberleri uluslararası piyasalarda bahar havası esmesine neden oldu.

ABD’de yatırımcılar, virüs ülke çapında yayılsa bile, aşı sonrasında, eve kapanmaların ve seyahat kısıtlamalarının sona ermesinden yararlanabilecek şirketlerin hisse senetlerini yöneldi. Havacılık ve seyahat şirketlerinin değeri artarken, teknoloji hisseleri gerilediği gözlemleniyor.